Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

​– Fick gåshud när de sjöng mitt namn

Bild till nyheten

Darwin Nunez är tacksam för det stöd Liverpoolsupportrarna gett honom under sin första tid som röd. Han reflekterar även över segern mot Manchester City och blickar fram mot ligasäsongen som stundar.

Darwin Nunez fick inleda sin första tävlingsmatch för Liverpool, mot Manchester City i Community Shield, på bänken. I den andra halvleken ersatte han Roberto Firmino och han behövde inte lång tid på sig för att göra avtryck i matchen.

Facit blev en vunnen straff och det 3-1-mål som satte spiken i kistan för segern.

– Det är en fantastiskt känsla att vinna saker, inte sant? Den titel vi vann då var min första. Nu ska jag jobba hårt varje dag på träning, det här är bara början, säger anfallaren till Liverpoolfc.com.

– Vi står inför en lång vandring med upp- och nedgångar och jag måste vara väl förbered eftersom jag vill fortsätta att vinna titlar.

När nicken passerade Ederson och 3-1 var ett faktum utbröt vilt firande både på planen och på läktarna. Nunez slet av sig tröjan och sprintade mot hörnflaggan.

– När jag gjorde målet visste jag inte riktigt hur jag skulle fira det. Jag slet av mig tröjan och började fira, det var mycket adrenalin där och då. Jag var överlycklig och som alltid så dedikerade jag målet till min fru och min son, säger Nunez.

– Jag tänkte: "Hur bra är inte det här? Spela mot City och göra mål i min första final?" Det var många tankar som snurrade. Första målet, mot ett topplag, i en stor match, jag visste inte hur jag skulle fira! Så jag slet av mig tröjan och firade till max eftersom det var ett viktigt mål i en viktig match, ett jag kommer minnas för resten av mitt liv.

– Jag ska vara lugnare framöver. Det var adrenalinet som gjorde att jag slet av mig tröjan.

Anfallaren berättar hur mycket supportrarnas stöd betyder för honom.

– Jag vill passa på att tacka supportrarna. När jag började värma upp sjön de mitt namn: "Nunez, Nunez" och då fick jag gåshud. De sjöng också under matchen och det är väldigt viktigt för en spelare eftersom man blir lugn och känner sig självsäker. Tack för stödet, det kändes riktigt bra.

Härnäst väntar ligapremiären mot Fulham och starten på Nunez allra första säsong i Premier League.

– Det gäller att vi är väl förberedda, det finns inga lätta matcher i Premier League, det är en konkurrenskraftig liga med många duktiga lag. Alla matcher är en utmaning och man måste kliva ut inför varje match med en stark vilja att vinna.

– Det blir en spännande men tuff säsong. Vi måste hitta rätt både fysiskt och mentalt eftersom vi ska spela både i ligan och Champions League, det ställer höga krav på dig som spelare. Vi måste se till att vi är i toppform.

– När det gäller målsättningar så har jag aldrig några specifika sådana. Självklart är det härligt om jag gör många mål, men jag tänker aldrig på en särskild siffra. Mitt mål är att det ska gå bra och jag ska ge allt för laget för att vi ska kunna lyfta en buckla i slutet av säsongen. Det är vad jag och alla här i Liverpool önskar, avslutar Nunez.

Bannerbild