Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Senaste nytt inför Fulham

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har mött pressen inför säsongens första Premier League-match. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.

Jürgen Klopp om känslan inför premiären:

– Alla säsonger är annorlunda, man vet aldrig vad som kommer att hända. Vi har drömmar, förväntningar och allt sådant. Från och med nu kan vi påverka det som händer.

– De senaste veckorna har varit viktiga men nu kommer de riktiga testen.

Om konkurrensen:

Journalisten lyfte fram att Alexander-Arnold har sagt att säsongen blir tuffare med konkurrensen från Chelsea, Tottenham och Arsenal.

– Och United. Och Newcastle. De som sitter hemma och tittar känner säkert att jag glömt något lag. Så här är det alltid, när en säsong är färdigspelad gör alla lag analyser och det blir tuffare säsongen därefter.

– Alla lag har nog blivit bättre, alla försöker agera på transfermarknaden och använda erfarenhet från förra säsongen. Det enda vi kan tänka på är oss själva. Det hade varit fallet även om de andra lagen inte blivit bättre, vi måste hela tiden jobba för att bli bättre.

– Vi bygger vidare på det vi gör bra och försöker att bli lite mer varierade i spelet. Mer dominanta i stunder både med och utan boll. Vi har tänkt på mycket och har försökt hjälpa grabbarna så att det ska komma naturligt.

– Jag är positiv, men det är jag ofta! Vi får se.

Om Fulham:

– Fulham gjorde det fantastiskt bra förra säsongen. Att säkra en uppflyttning genom att spela fotboll är enligt mig en av de svåraste sakerna man kan göra i The Championship. Alla lagen spelar fotboll, men att vara ett lag som verkligen spelar, mycket bollinnehav och så vidare. Det var det Fulham gjorde, de har min respekt.

– Fabio (Carvalho) var en viktig del av det laget. Harry (Wilson) är en viktig del av laget, men jag tror att han är skadad just nu. Sådana saker är svåra att hantera.

– Det är tredje eller fjärde gången i rad som vi möter mästarna i The Championship i premiären. Det är tufft eftersom man ställs mot ett lag som har mycket självförtroende. Det är på bortaplan också, det kommer att bli tufft.

– Jag är glad att vi spelade City-matchen så vi fick en tydligare bild av var vi är, men nu väntar en helt annan typ av match.

Om det är färdigvärvat för sommaren:

– Vi har för många skador, det är sant. Men i dagsläget har ingenting förändrats. Vi har haft otur i vissa lägen. Kelleher och Jota, en var skadad och den andre slog upp en skada. De är tillbaka om några veckor men har missat försäsongen vilket självklart inte är bra.

– Kostas hade otur i en situation på träning, men jag såg honom ute på planen nu och enligt honom själv är han nog redo för träning nästa vecka. Ibou, vi får se, men han blir borta ett tag. Oxlade också såklart.

– Det är inte optimalt, men vi kan inte lösa ett problem för de kommande veckorna med en övergång för hela säsongen. Det är inte rimligt, inte i det här läget. Transferfönstret är fortfarande öppet så vi får se, men planen just nu är inte att agera på den fronten.

Om Alisson, Curtis Jones och Naby Keita:

– Alisson är redo.

– Med Curtis hoppas vi att vi upptäckte det i rätt tid, men vi måste fortfarande vara försiktiga. Han är inte spelklar.

– Naby är sjuk, jag tror att han är tillbaka igen idag. Jag var lite för snabb när jag sa att han definitivt skulle vara redo. Han kom in igår och hade lite symtom, inte Covid, men han var inte 100 procent. Han ska nog kunna träna idag.

Om Fabio Carvalho:

– Han är en toppspelare. En enormt stor talang. Jag är glad att ha honom här. Han är viktigt för oss, vi litar på spelare även i den åldern. Han är redo precis som Harvey är redo. Det är kul.

– Om han lyckas undvika skador kommer han att bli en mycket viktig spelare för oss.

Om Diogo Jotas kontrakt:

– Det är toppen. Han är inte ens nära att nå sin högsta nivå. Han är en väldigt passionerad och smart spelare. Han har redan levererat för oss, kan bli ännu bättre.

– Jag längtar efter att ha honom tillbaka. 

– Det är bra att ha honom i truppen, han är en väldigt bra person som tar stort ansvar.

Om säsongsupplägget:

Journalisten frågade om det blir mer av två sprintar snarare än ett marathon denna gång på grund av VM i November.

– Den andra delen är definitivt ingen sprint eftersom den sträcker sig från december till maj. Fram till dess får vi se. Jag vet inte riktigt hur jag ska svara, jag har inte hört någon säga att det är en sprint och att vi måste förbereda oss på ett helt annorlunda sätt, det har vi inte gjort.

– För spelarna som får ett uppehåll är det inget problem. Det blir som ett vinteruppehåll som jag själv hade i Tyskland tidigare. Vi vet hur vi ska hantera det. 

– De som ska spela VM, det är helt enkelt inte okej. Om man når finalen i VM, ska det spelas en bronsmatch också? Ja? Så om man når semifinalen så drar ligaspelet igång en vecka senare. 

– Med sådana här saker... Jag var inte arg innan jag kom hit men jag blir det när jag pratar om det. Alla vet att det inte är rätt. Folk pratar för lite om det för att det ska förändras. Någonting måste förändras. Det är som med klimatet, vi alla vet att någonting måste göras men ingen vet riktigt vad som måste göras. 

– Varför pratar vi inte om det? FIFA, UEFA, Premier League, FA och så vidare, snälla börja prata med varandra. Det måste ske ett möte där alla är samlade där ämnet är de som är viktigast för sporten: spelarna. Det har inte hänt ännu. 

– Den här turneringen spelas i fel period. Av fel anledningar.

Om Darwin Nunez är redo för att starta:

– Darwin är redo, men betyder det att han måste starta? Jag vet inte. Vi har många alternativ. Han kommer vara till stor hjälp. Det har gått fort, från första matchen där jag tänkte hur vi skulle använda honom, inte på grund av honom utan på grund av passningarna vi slog. Nu är han verkligen igång.

– Han sa det själv att han var väldigt nervös i början, vilket är helt normalt. Laget har tagit honom under sina vingar så han känner sig hemma nu. Han gjorde mål i första tävlingsmatchen, men det stannar inte där.

Om Konates skada innebär att Nat Phillips stannar:

– Ja, jag tror det. Det kommer att påverka hur vi agerar när det gäller vilka som lämnar.

Bannerbild