– Kan bli en ny Messi eller Ronaldo

Bild till nyheten – Kan bli en ny Messi eller Ronaldo
John Barnes vet det mesta om att lira vänsterytter i engelska ligan och han är lyrisk över Luis Diaz första halvår i klubben.

Fansen fick omedelbart en ny favorit när Luis Diaz köptes in från Porto i januarifönstret för £50M. Han var sensationell under våren och gjorde sex mål och fyra assist på 26 matcher och vann både Ligacupen och FA-cupen.

– Han har verkligen kommit igång bra och jag kan inte se att han kan förbättra sig så mycket mer heller, för han är redan fantastisk, säger 58-årige John Barnes som själv gjorde 108 mål och 101 assist på 407 matcher för The Reds mellan 1987-1997 och gjorde sig känd som en av världens allra bästa yttrar. 

– Om han fortsätter att förbättra sig så kan han mycket väl hamna på samma nivå som Messi eller Ronaldo.

Barnes, som fortfarande lever med sin stora familj i Liverpooltrakten, tror inte att den 25-årige colombianen hade blommat ut på samma sätt i andra PL-klubbar, eller ens för den delen i Real Madrid eller Barcelona. 

– I Liverpool existerar harmoni och en spelargrupp som skapar en miljö som gör andra bättre. Luis är ett utmärkt exempel på det. Liverpool är oftast bra och då är det enkelt att spela bra. Vi har sett exempel i andra klubbar, som Manchester United, att det inte alltid är givet. Han har hamnat i en miljö där han får utveckla sig själv.

Livsfarlig i boxen

"Barnsey" tror också att Benfica-köpet Darwin Nunez blir en succé i Liverpooltröjan.

– Det är förstås alltid ett steg upp för honom, precis som det var för Ibrahima Konate och Naby Keita när de kom in från Leipzig och det var samma sak för Mohamed Salah när han kom från Roma.

– Darwin är en kvalitetsspelare och självklart har Liverpool gjort sina hemläxor ordentligt innan de köpte honom. De vet att han kommer att bli en värdefull spelare med tiden.

Barnes menar att Darwin med sitt starka huvudspel kommer att bli livsfarlig på inlägg i straffområdet, en egenskap som har saknats i laget tidigare.

– Darwin kommer hit som en del av ett lag och han kommer inte att vara huvudpersonen ute på planen. Det är inte så Liverpool fungerar. Jag är säker på att han kommer att göra sig bra ifrån sig hos oss, avrundar Liverpoollegendaren.

Bilden nedan: en härlig syn i slutet av 80-talet när John Barnes forsade fram på vänsterkanten och skojade med motståndarförsvararna. 

Källa: Liverpool Echo


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer