Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Carra: Rätt att bryta lönestrukturen

Bild till nyheten

Jamie Carragher menar att Liverpool gör rätt som betalar Mo Salah en monsterlön för att stanna på Anfield.

Det nya kontraktet löper till den 30 juni 2025, då Salah just fyllt 33 år. Enligt uppgift kommer han att tjänar £350 000 i veckan och blir klubbens bäste betalda spelare med råge. 

– Jag är överväldigad och känner samtidigt en lättnad, säger experten Jamie Carragher i en kommentar till SkySports.

– Att förlora Mané kändes tråkigt, speciellt att se fronttrion splittras. De senaste månaderna har Liverpoolfansen känt sig lite resignerade över att Mo Salah skulle spela ut sitt kontrakt och sedan dra vidare.  

– Men det faktum att Origi och Mane har försvunnit och att klubben köpt in en spelare (Darwin Nunez) med ungefär samma löneanspråk har gjort att klubben har kunnat närma sig de summor som Salah önskade sig.

– Troligen var pengarna huvudfaktorn i förhandlingarna och det är inget fel med det. Salah har varit en av de bästa i Premier League och ute i Europa, speciellt på sin position. Han känner att han förtjänar att tjäna lika bra som dessa. Och vi vet ju vad vissa andra spelare tjänar i sina klubbar. 

– Liverpool har aldrig riktigt varit uppe på den nivån när det gäller löner – speciellt inte under FSG – och jag tror att många fans har respekterat den modellen eftersom det har gett storaframgångar. Man har accepterat hur klubben har gått till väga, inte bara när det gäller kontrakt utan också över sättet de värvar spelare på.

– Jag tror inte att ägarna hade fått så mycket kritik om Salah gått vidare, men när man har en sådan speciell spelare som Salah så måste man då och då tänja på reglerna. Kanske inte direkt bryta dem, men man måste stretcha ut dem. Så det var rätt att bryta lönestrukturen.

Kan bli som Ronaldo

Carra är övertygad om att Liverpools nr 11 kan bibehålla en hög standard i flera år framåt.

– Sättet han tar hand om sig själv på gör att han kan bli som Cristiano Ronaldo och fortsätta att ösa in mål i Premier League. Jag tror inte att vi kommer att få se någon dipp under de närmaste tre åren när det gäller antal mål.

– Salah är redan en legend och det hade han även varit om han hade dragit nästa sommar. Vad spelare som han, Alisson, Van Dijk och Mané har uträttat för Liverpool tillsammans med managern gör att de alla kommer att vara legendarer den dagen de lämnar klubben.

– Salah är däruppe bland de fem-sex bästa någonsin och han platsar definitivt i Liverpools best-ever XI. Det är ingen tvekan om att han är en legend och förhoppningsvis bättrar han på det ryktet över de kommande tre åren, avslutar Carragher.

Bannerbild