Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Taki är orsaken till att vi dekorerat om Champions Wall

Bild till nyheten

Jürgen Klopp hyllar Takumi Minaminos proffsiga attityd och menar att han i högsta grad är delaktig i Liverpools framgångar de senaste åren.

Den japanske forwarden har idag genomfört övergången till franska AS Monaco efter 55 matcher och 14 mål i Liverpooltröjan efter övergången från RB Salzburg för 2,5 år sedan. 

27-åringen var dessutom lagets bästa målskytt i de inhemska cuperna Ligacupen och FA-cupen som vanns för första gången efter 10 respektive 16 års väntan.

– Det är väldigt trist att se Taki lämna, säger Klopp till officiella sajten Liverpoolfc.com. Men det här är stort för honom och en övergång som han verkligen förtjänar.

– Han är ett fantastiskt proffs; super, talangfull. Och som person är han full av värme och sprider positivitet omkring sig. En managers dröm, om jag ska vara ärlig.

– Jag vet att de finns dom som säger att han inte lyckades här, men de har fel. Jag accepterar inte det. Hans bidrag överstiger vida de möjligheter vi kunde ge honom när det gäller att starta matcher. Han gjorde oss bättre för varje dag han var med oss, inte bara i de matcher han spelade utan på varje träningspass. Perfekt attityd och vinnarmentalitet.

– Takis insatser och hans mål för oss är en av anledningarna till att vi har dekorerat om Champions Wall så ofta. Hans prestationer för oss kommer att finnas där för alltid. 

– Jag vet även att han kommer att göra succé i Monaco och att det blir en blandning av glädje och avundsjuka när han utvecklas och blomstrar där. Han lämnar oss med all vår uppskattning och alla våra lyckönskningar. Tack så mycket, Taki.

Liverpool tjänar dubbla pengarna på Minamino, som köptes in för £7,25M i januarifönstret 2020 och lämnar för £15,4M om alla klausuler infrias.

Redaktionen och supporterklubben önskar honom lycka till AS Monaco.

Bannerbild