Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Keita i direkt bytesaffär

Bild till nyheten

Det senaste silly-season har att erbjuda är bland annat mer interaktioner med Bayern München, Keita i direkt bytesaffär, Barcelona-ytter på bosman.

Serge Gnabry

Det är den spanska tidningen Sport som hävdar att Liverpool 'står i vägen' för Real Madrid i kapplöpningen om Serge Gnabry. Den tyske ytterforwarden inleder sitt sista år på kontraktet, vilket skulle kunna locka Bayern München att sälja honom snarare än att riskera att förlora spelaren gratis nästa sommar.

Enligt den spanska tidningen följer flera av europas toppklubbar Gnabrys situation. Real Madrid ska ha ställt in siktet på den snart 27-årige tysken, men Liverpool rapporteras också överväga en affär för Gnabry. Speciellt efter att Origi, Mané och Minamino anses ha lämnat ett tomrum i offensiven.

Källa: SPORT på spanska och Liverpool Echo

Ryktet trovärdighet 0-5: 2

Jude Bellingham

Liverpool visade intresse i Monacos innermittfältare Aurelien Tchouameni, som hellre valde att flytta till de regerande Champions League-mästarna Real Madrid. Neil Jones, som anses som en trovärdig journalist, menar att Liverpool ändå visade vad det är för typ av mittfältare de söker efter i och med intresset i Tchouameni.

— Det är den typen av spelare Liverpool söker efter att inhämta: ung, atletisk, med god erfarenhet men också mycket utrymme för utveckling. En ‘Bellingham-typ’ som en källa uttryckte sig tidigare under sommaren, skriver Jones i sin artikel.

Det är nästan oundvikligt med en flytt från Borussia Dortmund för Bellingham under nästa säsong och med sina blott 19 år erbjuder han den ultimata långsiktiga investeringen som Liverpool är ute efter, menar Jones.

Dock kan andra intresserade klubbar komma att ta del i en budgivning och därmed höja övergångssumman som rapporteras röra sig om £100M. Dessutom tros Bellingham komma att kräva mycket i lön, vilket kan komma att bli avskräckande för Liverpool.

Liverpool har en fast lönestruktur som det hålls hårt i och detta kan leda till problem i förhandlingar med spelare som kräver mer. Ett tydligt sådant exempel är de pågående förhandlingarna med Mohamed Salah.

Källa: GOAL

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Adrien Rabiot och Naby Keita

Rapporter från Italien gör gällande att Naby Keita kan komma att involveras i ett direkt byte av en spelare från Juventus. Det är den 27-årige mittfältaren Adrien Rabiot som ryktas bli aktuell för Liverpool genom ett direkt byte mellan klubbarna utan övergångssummor.

Rabiot har likt Keita endast ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och lyckas inte komma överens med Juventus om ett nytt kontrakt då spelaren ska ha begärt för mycket i lön. Enligt rapporten värderas båda spelarna till £17M och skulle därför kunna ingå i ett direkt byte.

Källa: Calciomercato

Ryktets trovärdighet 0-5: 0

Ousmane Dembele

Den franske ytterns kontrakt utgår vid månadens slut och han har ännu inte skrivit på något nytt kontrakt med Barcelona. Ousmane Dembele har ryktats ihop med en flytt till Liverpool under lång tid och blir nu alltså tillgänglig som bosman den 1 juli.

Enligt spanska rapporter kan Dembele ses som en ersättare till Salah då klubben och spelaren inte verkar komma överens om en kontraktsförlängning.

Liverpool ska vara en av fem klubbar som har visat intresse för Dembele och rapporteras behöva erbjuda 25-åringen mer än de £200 000 i veckolön som han har tjänar just nu hos Barcelona.

Dembele ska ha avslagit kontraktsförslaget från Barcelona trots god relation till tränare Xavi. I samma rapport nämns Chelsea, PSG och Bayern München som andra intressenter.

Källa: SPORT på spanska

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Bannerbild