Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Edwards jagas av Man United och Chelsea

Bild till nyheten

Liverpools hyllade sportdirektör Michael Edwards lämnar sin post den 30 juni och nu rapporteras både Manchester United och Chelsea vara intresserade av av hans tjänster.

42-årige Edwards, som klubben lockade till sig från Tottenham 2011 och utsåg till sportdirektör fem år senare, lämnar snart sin post officiellt. 

Sedan i höstas har han jobbat i tandem med arvtagaren Julian Ward, som inlett rollen med att säkra Darwin Nunez signatur från Benfica i en deal som kan landa på rekordhöga £85M om alla klausuler infrias.

Enligt Daily Mail är Man United nu intresserade av  Edwards tjänster efter åratal av misslyckanden på transfermarknaden. Även Chelsea-ledningen ska ha kontaktat hans agent, enligt tidningen.

Edwards, till vänster på bilden ovan, ska också ha uppvaktats av Ajax under våren, men det är nog ingen vild gissning att de flesta engelska och europeiska toppklubbar gärna ser hans signatur på ett kontrakt efter hans fantastiska affärer i samband med köpen av exempelvis Virgil van Dijk, Andy Robertson, Mo Salah, Alisson, Sadio Mané, Fabinho med flera. 

Värvningar som i sin tur lett till Premier League- och Champions League-titlar.

För att inte tala om de inkomstbringande försäljningarna av Christian Benteke, Mamadou Sakho, Jordon Ibe, Brad Smith, Dominic Solanke, Harry Wilson och Taiwo Awoniyi.

Han var också chefsförhandlare när Liverpool lyckades få Barcelona att punga ut med rekordsumman £142M för Philippe Coutinho vintern 2018, med ett tilläggsavtal att Barca inte fick kontakta någon annan Liverpoolspelare på ytterligare 1,5 år.

I november förra året förklarade Michael Edwards beslutet att lämna Liverpool i ett öppet brev till fansen:

– Tio år, det är en väldigt lång period i allas yrkesliv. Inom fotbollen är det en era i sig själv, särskilt i en klubb som Liverpool där förväntningarna och standarden aldrig är annat än så höga som det supportrarna förtjänar.

Bannerbild