Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Enormt intresse för Minamino

Bild till nyheten

Det råder inte brist på klubbar som vill köpa Takumi Minamino i sommar.

Trots bristande speltid speladeTakumi Minamino en viktig roll i Liverpools framgångar förra säsongen. Han gjorde 10 mål på 24 framträdanden och bidrog särskilt mycket i de båda cupturneringarna som slutade i titelfirande.

I Premier League och Champions League blev det dock endast 392 minuters speltid under säsongen och samstämmiga rapporter från England har gjort gällande att japanen är fri att lämna klubben om rätt bud inkommer.

Liverpool ska ha satt en prislapp på £17M för anfallaren som har flera klubbars ögon på sig. Leeds, Southampton, Wolverhampton och Fulham har nämnts som möjliga nya engelska klubbadresser och utomlands finns ännu fler intressenter.

Enligt Paul Joyce i The Times har Lyon nu gett sig in i kampen om 27-åringen. Sedan tidigare står det klart att även AS Monaco är sugna på att addera Minamino till spelartruppen.

Det stora intresset för anfallaren tyder på att Liverpool kommer att få sina £17M, vilket skulle innebära en betydande vinst då de köpte loss honom från RB Salzburg för endast £7,5M.

Bannerbild