​Rapport: Titeldrömmen lever!

Bild till nyheten ​Rapport: Titeldrömmen lever!
Trots de många förändringarna i startelvan stod Liverpool för en stabil insats mot Southampton på St Mary's och tog de tre poängen som håller drömmen om en Premier League-titel vid liv in i den sista och avgörande omgången.

Liverpool inledde matchen genom att snabbt ta kontroll över bollinnehavet och tryckte ned Southampton på egen planhalva, men det märktes att det var en nykomponerad elva då passningsspelet inte höll det högsta av tempon.

Southampton skapade matchens första målchans efter en omställning i den tionde minuten. Broja kom loss efter högerkanten, drev in i straffområdet men där möttes han av en utrusande Alisson som blockerade skottförsöket.

I den trettonde minuten tog Southampton ledningen - Jota blev tacklad rejält hårt av Lyanco, men Atkinson friade och Southampton kunde kontra, Nathan Redmond vek in från vänsterkanten och drog till med ett skruvat skott som via James Milner styrdes in i det bortre krysset.

1-0:

Roberto Firmino såg ut att ha kvitterat bara några minuter senare efter att ha nickat in ett frisparksinlägg, men målet dömdes bort för offside.

Liverpool reagerade bra på att hamna i underläge och efter en period av offensivt tryck kom kvitteringen i den 27:e minuten. Joe Gomez slog ett inlägg till Jota som hittade ned till Takumi Minamino som tog med sig bollen i fart och dunkade upp den i krysset från snäv vinkel till 1-1.

1-1:

Southampton hade stora problem efter Liverpools kvitteringsmål och kunde knappt ta sig över mittlinjen en enda gång innan pausvilan. The Reds dominerade men lyckades inte omsätta dominansen i ett ledningsmål i den första halvleken.

Precis innan paus skadade sig Joe Gomez i en duell där han fick en Soton-spelare över sig och såg ut att vrida till knät. Det ledde till ett byte inför den andra halvleken där Jordan Henderson kom in från bänken.

Tre minuter in den andra halvleken var Jota mycket, mycket nära att näta efter en fin aktion av Tsimikas som dribblade sig fram på vänsterkanten och hittade in till portugisen som avslutade, men skottet gick precis utanför stolpen.

Liverpool jobbade på i jakten på ett ledningsmål men Southampton stod pall med sin fembackslinje. I ett försök att skaka om lite valde Jürgen Klopp efter en dryg timmes spel att byta in Divock Origi mot Harvey Elliott.

I den 67:e kom ledningsmålet. Joel Matip nådde högst på en hörna och nickade in bollen i en båge över Alex McCarthy i Southampton-målet.

1-2:

Efter ledningsmålet drog Liverpool ned på tempot och kontrollerade verkligen tillställningen. De skapade inte särskilt mycket men tillät heller inte hemmalaget att etablera något tryck på offensiv planhalva.

I den 83:e minuten kom Naby Keita in mot Roberto Firmino.

Under slutminuterna flyttade Southampton upp laget något mer och satte gästernas defensiv på prov, de lyckades dock inte bryta igenom vilket innebar att Liverpool kunde fira en seger när domare Martin Atkinson blåste av matchen.