Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

Senaste nytt inför Southampton

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har mött pressen på AXA Training Center och gett oss känslor från FA-cupsegern, hur man laddar om inför Southampton – och så kom där kängor mot både FA och UEFA.

Om vilka spelare som är redo mot Southampton

– Alla delar är inte helt på plats där. Vi väntar på mer info. När spelarna kommer idag måste jag ta beslut. Men vi kommer att ställa upp ett lag som är så bra som möjligt och med visionen att vinna över Southampton.

– Men vi får se vilka som är redo. Det var jobbigt med de 30 extra minuterna.

Senare i presskonferensen bekräftade Klopp dock att Fabinho inte är redo. Men det kom ingen specifik uppdatering på Salah och van Dijk. 

Om titelkampen och att den liknar den från 18/19

– Jag minns hur Brighton gjorde 1-0 (mot City i sista omgången). När Anfield började fira. Men det var för tidigt. Det var uppenbart att City skulle komma tillbaka. Hade det varit i 90:e minuten kanske jag också hade firat.

– Men jag minns efter matchen att vi gick vårt varv och att jag kände sån stolthet över alla spelare.

– Vi var inte överraskade att vi till slut inte vann. Det som var mest överraskande var att vi ens gjorde så fantastiska resultat som vi gjorde. Inte att City vann just sista matchen.

– Hade vi haft 97-98 poäng denna säsongen hade allt redan klart. Men vi vet att City måste tappa poäng igen nu. Och jag vet inte när de senast gjorde det (tappade poäng två matcher i rad).

– Dessutom ska Villa spela i veckan med. Men de vill såklart avsluta snyggt.

– Men vi ska först och främst vinna imorgon och sen har vi chansen. 

Vad ser han för utveckling i laget sedan den säsongen (18/19)

– Jag älskar det mesta med vårt lag måste jag säga. Men spelmässigt hittar vi nya höjder. Ta till exempel de 25 första minuter vi såg mot Chelsea. Det var en ny nivå. Det var bland det bästa jag sett. Mot ett så bra lag som Chelsea. I en final. Vi kan ju inte säga att vi nått slutet redan nu. Utan jag vill se att vi blir bättre hela tiden. Vi ska dominera matcher. Vi ska kontrollera matcher.

– Jag hade såklart älskat att vi dominerade så i 90 minuter, men bara att göra det så länge var fantastiskt. Chelsea är ett otroligt bra lag också.

Vikten av truppbredden (som lett till två cuptitlar)

– Det finns bara en anledning till att vi vunnit dessa två cuptitlar. Det är att vi har alla dessa spelare. Att alla har tränat fantastiskt. Oavsett om du spelar eller inte. Känslan i gruppen är helt otrolig. Du kan inte gå till en final med samma elva spelare. Du behöver en stor trupp. 

– På tal om det vill jag rikta mig till FA också. Vi har inte ens fått tillräckligt med medaljer. Jag var i chock när jag insåg det. Ska inte alla spelare ha? Ska inte tränarna ha?

– Vi ska spela fler matcher men inte kunna använda fler spelare? Så FA: Vi vill ha fler medaljer!

– Alla spelare är fantastiska. Jag litar på alla. De ska bara lita på sig själva och varandra också.

Om buandet mot nationalsången

– Jag har mina tankar. Men jag behåller dem nog för mig själv. Men jag känner mitt folk (Liverpools fans, reds anm) bra nog för att förstå att om dem gör det så finns det en anledning.

– Ni journalister vet antagligen svaret bättre än mig.

– Majoriteten av våra fans är helt fantastiska och ger allt för denna klubben. Det enda jag vet är att det finns en anledning om de gör det.

Att ge allt in i mål kommande matcher

– Vi har ett ansvar mot klubben och fansen att försöka vinna allt. Det är stort att ha vunnit två titlar. FA-cupen är en stor turnering. Det kändes väldigt stort och det tar bort lite press nu inför de sista matcherna. Vi måste in i dessa och njuta av dem. Vi kanske inte blir mästare i ligan men för mig bedöms inte en hel säsong på en match hit och dit.

– Men vi har chansen att vinna mer och vi vill försöka vinna mer. I Champions League möter vi Real som är bäst i världen på denna turnering. Real har vunnit sin liga och vi har vunnit lite titlar. När det är dags för den kommer båda lagen vilja ha mer

Att spelare som Kostas (nu) och Keller (Carabao Cup) får bli hjältar

– Låt oss lära detta för framtiden. Från nästa säsong har vi fem spelare som kan komma in från bänken (i ligan). Tänk denna finalen med bara tre byten, med denna intensiteten, det hade blivit en dålig final.

– Vi kan inte be spelare att portionera sin energi och prestera på 80%. Alla ska pressa sig maximalt men vi måste kunna byta också. Vi hade inte kunnat pressa alla spelare till 120 minuter.

– Jag vet hur mycket dessa spelare bidrar och vi kan bara lära av att det finns så många bra spelare som kan komma in och vara viktiga.

– Något jag tänkt på är att du tar bilder på en startelva innan matchen men spelarna som kommer in är lika viktiga. Du kanske borde ta bild på laget som avslutar matchen också?

Hur ska spelarna fysiskt orka de sista matcherna

– Nu handlar det bara om vila och massage nästan. Vi hade kanske tänkt annorlunda om detta vara i början av säsongen. Men vi har tre matcher kvar och måste balansera så att vi redo för detta.

– Southampton spelade nog för typ 10-12 dagar sedan. Vi för tre dagar sedan. De kanske saknar lite rytm men de är helt redo. Helt fräscha.

– Det är deras sista hemmamatch. De vill avsluta snyggt och visa upp sig för fansen. Inte fått med sig alla resultat kanske den senaste tiden men det är ett lag med hög energi och som pressar hårt. Och ger vi bort minsta chans så gör väl Ward-Prowse mål. Han kan hitta krysset från hela planen. 

– Om vi åker dit med 8-10 spelare som spelade matchen i lördags kommer vi aldrig att orka. Mina vänner på UEFA tycker tydligen inte att vi får spela onsdag för då är det Europa League-final.

– Men varför inte torsdag istället då? Istället så efter 120 minuter på lördagen så ska vi spela tisdagen? 90 minuter torsdag och sen söndag hade varit samma rytm som om du spelar Europa League till exempel. 

– Ni tycker väl som vanligt att jag gnäller men jag vet helt ärligt inte varför man inte bara tänker till lite och planerar bättre?

– Men nu är det bara att glömma och vi har fullt fokus. Spelarna som startar kommer att ge allt.

Hinner man njuta av framgångarna

– Fram till planet landade var jag i segerruset. Sen är det fokus på nästa uppgift.

– Däremot undrar jag vara man inte kunde avslutat säsongen med denna finalen? Det borde ni ju fråga FA. Så var det i Tyskland. Så var det här innan. Då hade man ju kunnat fira om man vann?!

– Men jag njöt tillräckligt. Så det är helt fine. Framförallt njöt jag av det långa firandet på planen. Jag glömmer aldrig de ansiktena jag såg där. Så vi fick massvis med tid tillsammans. Och i omklädningsrummet. Alla blir lite barnsliga och tramsiga. Men det är underbara scener.

– Men sen var det analysmöte 10.30 inför Southampton dagen efter och då är det fullt fokus på det. 

Bannerbild