Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Ingen större fara med Van Dijk

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har kommit med en uppdatering kring Virgil van Dijks fysiska status. Van Dijk själv har även delat med sig av en statusuppdatering.

I Liverpools finalseger mot Chelsea blev Virgil van Dijk utbytt i förlängningen och det var nog många som höll tummarna för att det inte var någon allvarlig skada som stoppade mittbacken från fortsatt spel. Efter matchen kom Jürgen Klopp med något lugnande besked.

– Det är lugnt med Virgil, tror jag. Han är lite trött i musklerna, konstaterade Klopp.

Liverpool spelar i Premier League igen redan på tisdag och det är inte allt för osannolikt att Van Dijk vilas i den matchen med tanke på att Champions League-finalen (28 maj) närmar sig med stormsteg.

Van Dijk själv har kommenterat skadekänningen.

– Vi kommer att titta på det. Jag kände av det i första halvlek vid en maxlöpning. Jag spelade 20 minuter eller så med en liten känning vid knät. Jag spelade vidare men i slutändan kunde jag inte riskera någonting för laget och jag måste kunna lita på att Joel (Matip. gör jobbet. 

– Förhoppningsvis är det inga problem. 

Mittbacken gläds att få fira en titel han aldrig tidigare vunnit.

– Det är en titel som vi som grupp inte vunnit tidigare, det har dröjt för länge sedan klubben vann senast. Det var en tuff match för båda lagen, som tur är drog vi det längsta strået.

Lagkamraten Kostas Tsimikas blev avgörande med sitt mål i straffläggningen.

– Han förtjänar det. Han gjorde en bra insats. Han har spelare före sig i kön så det är inte lätt, men han är fantastisk. Det här är enormt stort för honom. Jag är väldig glad för hans skull, för klubbens skull och för alla som är involverade.

Bannerbild