​Rapport: Liverpool är FA-cupmästare!

Bild till nyheten ​Rapport: Liverpool är FA-cupmästare!
Liverpool har tagit hem sin första FA-cuptitel på 16 år efter att Kostas Tsimikas blivit hjälte i straffläggningen mot Chelsea!
 SUMMERING:

Liverpool öppnade starkt och bara efter några minuter var Thiago nära att sätta dit ett ledningsmål. Luis Diaz kom loss efter kanten och slog ett inlägg mot spanjoren som kastade sig fram men den passerade foten med mycket liten marginal.

En magisk pass från Trent Alexander-Arnold spelade loss Diaz efter åtta minuters spel, Diaz hade Mohamed Salah som alternativ till höger men valde att avsluta med ett skott som Mendy i Chelsea-målet precis lyckades stoppa och Chaloba fanns där bakom och rensade undan bollen precis vid mållinjen.

Den första kvarten var helt klart Liverpools, Chelsea hade enorma problem med att behålla bollen inom laget och de längre bollarna mot Romelu Lukaku hanterades med enkelhet av Ibrahima Konate och Virgil van Dijk.

I den 23:e minuten skapade Chelsea sin första riktigt farliga målchans när de kom loss efter högerkanten och Mason Mount spelade in snett inåt bakåt till Christian Pulisic som var relativt ren i straffområdet, men amerikanens avslut gick precis utanför den bortre stolpen.

Alisson tvingades till en fin räddning efter en knapp halvtimme spel då en Chelsea-omställning resulterade i ett skottläge för Marcos Alonso.

Efter 33 minuters spel tvingades Liverpool till ett byte då Mohamed Salah fick en känning i ljumsken. Diogo Jota kom in som ersättare från bänken.

Det övertag Liverpool hade i inledningen kom av sig något mot slutet av halvleken, men inhoppande Jota hade en halvfarlig chans efter inlägg från vänster, men avslutet gick utanför målramen.

Precis innan halvtid hade Lukaku en chans åt andra hållet men när de båda lagen vandra ut till pausvilan var resultatet fortsatt 0-0.

I andra halvlekens första minut slog Pulisic ett inlägg till Alonso vid den bortre stolpen, spanjoren tog ned bollen avslutade strax utanför stolpen. Direkt därefter vann Chelsea bollen efter Liverpools inspark vilket gav Pulisic ett jätteläge men Alisson stod för en fin räddning.

Allt handlade om Chelsea under de första minuterna efter paus. En frispark från höger ledde sånär till ett ledningsmål för London-laget när Alonso skruvade den direkt mot mål, bollen passerade Alisson men stoppades av ribban.

I den 51:a minuten hade Liverpool ett fint anfall där Alexander-Arnold slog ett hårt inlägg mot bortre stolpen där Robertson hade mycket yta, men skotten reagerade för sent och fick inte alls till det i avslutsläget.

Direkt efter Robertsons chans hotade Diaz med ett avslut utifrån, Mendy hade varit chanslös om bollen gått inom målramen men den passerade strax utanför.

Efter en timmes spel skapade Liverpool ytterligare en målchans. Naby Keita vände upp centralt och hittade ut till Jota till höger som drog till med ett lågt skott mot bortre, men även det avslutet gick utanför målramen.

Spelet lugnade ned sig efter hand och det blev en allt mer stängd tillställning ju längre matchen led. I den 73:e minuten valde Jürgen Klopp att byta in James Milner mot Naby Keita.

Med åtta minuter kvar av matchen stod Liverpool för ett fint anfall där Thiago hittade Jota som hittade Mané som i sin tur spelade ut till Diaz till höger, colombianen sköt men träffade stolpen.

Bara några minuter senare hade Liverpool ytterligare en boll i stolpen. Milner slog ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen där en framrusande Robertson nådde först på bollen men skottet gick i stolpen från nära håll.

Liverpool var det bättre laget i slutet av matchen och Diaz hotade med ett skruvat avslut men när den ordinarie matchtiden var över hade inget av lagen spräckt målnollan och därmed väntade förlängning.

Inför förlängningen bytte Jürgen Klopp ut Virgil van Dijk mot Joel Matip.

Inledningen av förlängningen var ganska svängning fram och tillbaka. Åtta minuter in i förlängningen fick Diaz lämna plats för Roberto Firmino.

Chelsea dominerade andra halvan av den första förlängningshalvleken och skapade en del tryck med ett gäng hörnor och frisparkar, men det var mållöst när det blev paus i förlängningen.

Med tio minuter kvar av förlängningen haltade Robertson något och ersattes av Kostas Tsimikas.

Avslutningen av förläningen var händelselös vad gäller målchanser då båda lagen var rejält slitna. Att inget av lagen nätade innebar att det krävdes en straffläggning för att ta fram en vinnare: