Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

Så förändrades titelchanserna på bara fyra dagar

Bild till nyheten

Veckans Speltips vänder sig till dig som gillar att betta på Liverpool i synnerhet och fotboll i allmänhet.

Omgång för omgång minskar Liverpools chanser till ligatiteln och därmed den historiska kvadrupeln. Manchester City fortsätter ånga på i Premier League-toppen, nu med en Kevin De Bruyne som vaknat på riktigt, samtidigt som Liverpool håller alla tummar och tår för en möjlighet att köra om. 

Men enligt spelbolagen lär så inte bli fallet.

När de två titelkandidaterna gick upp mot varandra den 10 april beskrevs matchen som en ligaavgörande sådan. 

Men krysset gjorde att Liverpool blev tvungna att hoppas på ett poängtapp för City under de sista omgångarna – ett poängtapp som ännu inte kommit.

I stället blev det Liverpool som gick miste om två blytunga poäng när Spurs gästade Anfield. Detta resulterade i nya tongångar från fans, experter och spelbolag. Att möjligheten till ligatiteln minskade kraftigt vet vi redan, men exakt hur stor - eller liten - bedöms den nu vara?

Liverpools odds höjs ytterligare

bettingsidor utan konto finns mängder av odds på Liverpool. Här kan man spela på allt från matchvinnare och resultat till målskyttar och vilket lag som får lyfta den åtråvärda Premier League-pokalen. Den som vill spela på att det blir Liverpool som går det sistnämnda ödet till mötes får räkna med ett stort skifte i oddsen.

Oddsen för att Van Dijk får lyfta pokalen på Anfield ligger just nu på tvåsiffrigt på många håll och kanter. Flera spelbolag har placerat sina odds för att Liverpool vinner ligan runt 13.00.

Manchester City var givetvis favoriter redan innan bakslaget mot Tottenham, men favoritskapet har nu tagits till nya nivåer. Flertalet spelbolag menar nu att en ligavinst för City inte bör ge mer än några enstaka decimaler över pengarna tillbaka.

Samtidigt hintar en rad medier om att uppgörelsen är mer jämn än så, då de spekulerar i ett scenario då ligatitelns nästa hemvist ska avgöras genom ett play-off.

Gerrard spelar huvudroll

Fyra dagar efter det tunga krysset mot Spurs hittade Liverpool tillbaka till vinnarspåret efter en tuff batalj mot Aston Villa på Steven Gerrards nya hemmaplan. 1–2-vinsten gjorde att Liverpool fortsatt är med i titelracet. På en del håll höjdes dock oddsen ytterligare något snäpp, då det nu endast återstår två omgångar att spela. 

Men ser Citys spelschema verkligen så fördelaktigt ut?

Liverpool reser till St. Mary’s Stadium för att besegra Southampton och tar emot Wolves på Anfield – lag som besegrades i säsongens första möten – för att spela de två avslutande ligaomgångarna.

Det ljusblå Manchester-laget beger sig redan i helgen till London för att möta ett Europa-jagande West Ham. Den sista omgången spelas på Etihad Stadium där Aston Villa gästar.

Vi vet att Villa orsakade problem för Liverpool och att de har goda möjligheter att göra detsamma för City. 

Steven Gerrard har här en chans att putsa sin legendarstatus i Liverpool ytterligare, och på ett sätt få vinna en Premier League-titel till klubben en gång för alla.

Bannerbild