​– Vill visa upp oss från vår bästa sida

Bild till nyheten ​– Vill visa upp oss från vår bästa sida
Jürgen Klopp har delat med sig av sina tankar kring resan till FA-cupfinalen, känslan att få spela ännu en match på Wembley och att återigen ställas mot Chelsea i en final.

Liverpool och Chelsea drabbar imorgon, lördag, samman i en andra final på Wembley för säsongen. Ligacupfinalen i februari slutade i firande för The Reds som drog det längsta strået i straffläggningen. Denna gång är det FA-cuptiteln som står på spel.

Det är första gången Liverpool nått en FA-cupfinal under Jürgen Klopps ledning.

– Vi har stora förväntningar på matchen. Det är vår första FA-cupfinal, vi har spelat två finaler i ligacupen med en seger och en förlust så vi är medvetna om vilken typ av stämning vi kan förvänta oss, det kommer vara fantastiskt, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Jag älskade Ligacupfinalen i år, det var en otrolig match mot Chelsea som innehöll 120 galna minuter. Det är en enormt stor match som väntar och för oss är det som att det är final efter final efter final nu, men detta är en äkta final, det ska inte spelas någon mer match (i turneringen) efteråt. Vi ser verkligen fram emot det, det kommer att bli stort.

Resan till finalen har innehållit flera härliga stunder, inte minst för akademin och de spelare som fått chansen att debutera för A-laget.

– Turneringar som Ligacupen och FA-cupen, jag älskar dem. Det jag gillar mest är att vi kan understryka att vi har tagit oss hit, vi är i final och har använt i princip hela truppen. Spelare som Kaide (Gordon), Elijah (Dixon-Bonner), herre Gud! Jag minns hans glädje när han blev inbytt.

– Det är fantastiskt för grabbarna och spelarna i A-laget känner likadant. När man har en sådan här typ av resa kommer man varandra närmare.

– Vi har haft sådana här resor tidigare, men de har tagit slut tidigare. I år har det varit väldigt speciellt. Det är vår första final (i FA-cupen) tillsammans och vi är ett annat lag än vi var förut. De här grabbarna är nu redo att gå för de största titlarna och FA-cupen är enormt stor. Vi ska försöka vara den bästa versionen av oss själva för att ta hem titeln.

En minnesvärd händelse i FA-cupen var matchen mot Cardiff City då Harvey Elliott gjorde comeback och toppade det hela med ett mål.

– Det är sant. Det är knappt så att jag minns det, jag minns den senaste FA-cupmatchen och att den var på Wembley. Men det är sant, det var en stor stund och nu minns jag även hur han gjorde det där målet. Det var vackert att se hur hans pappa reagerade på läktaren.

– Alla matcher har varit tuffa med tanke på det hektiska spelschemat och behovet av rotation. Det har inte handlat huvudsakligen om spelarnas individuella kvalitet, det har handlat om sammanhållningen i laget och viljan att kämpa mot motståndare som ser de matcherna som en höjdpunkt på säsongen. Vi har haft tur med laguttagningarna eftersom spelarna har visat att de verkligen varit redo och det är därför vi är där vi är idag.

Därefter följde segrar mot Norwich, Nottingham Forest och Manchester City.

– Ja, vi mötte dem (Man City) i ligan några dagar tidigare. När man vet hur man inte bör göra så är det bra att man kan visa direkt hur man borde ha gjort från början - det var så vi inledde den matchen. Det var en helt annan typ av match.

– Nottingham var extremt tuffa att möta. Vi visste det på förhand. Nottingham flyger fram under Steve Cooper, de gör en fantastisk säsong, de inledde inte så bra men har gjort det fantastiskt sedan Steve kom in.

– Det var min första match i Nottingham, det var en fantastisk stämning och allt sådant. Det är typiskt FA-cupen. Bortamatcher i cupen är alltid tuffa eftersom folket kan skapa något alldeles speciellt. Oavsett vilken publik det är så är det alltid intensivt och svårt. Därför är det så speciellt att vi har tagit oss hit, att nå finalen är en enorm bedrift, men vi är självklart medvetna om vad vi måste göra härnäst.

Liverpool har redan spelat två matcher på Wembley denna säsong, en arena Klopp kommit att älska.

– Jag sa det efter Ligacupfinalen, det kändes inte annorlunda jämfört med Champions League-finalen för tre år sedan. Ingen skillnad. Det var rött och blått, bom, båda lagen gick för det. Det var en enormt bra stämning och jag förväntar mig att det kommer att vara det på nytt nu. Det är fantastiskt. Wembley är en fantastisk arena. Det hade varit trevligt om den låg lite närmare Liverpool, det är en ganska lång resa men det är det enda negativa jag kan säga om den.

– Folk har alltid sagt att jag inte är ett stort fan av de inhemska cuperna - det är inte sant, det har bara inte stämt hela vägen tidigare. Nu har det stämt två gånger om. Jag längtar verkligen efter att få uppleva stämningen igen. Låt oss ge allt mot en riktigt bra motståndare - tyvärr - men så är det i finaler, det är sällan man möter lag som inte kan spela fotboll.

Klopp fick i intervjun en fråga om hur han tror Chelsea, som förlorade Ligacupfinalen, känner inför matchen.

– Suktar de efter revansch, jag vet inte. Det var den längsta straffläggningen jag någonsin varit involverad i! Jag känner Thomas och jag vet att spelarna vill nå framgångar. De har gjort en bra säsong, de har kvalificerat sig för Champions League. Förra året vann de Champions League, i år blev de utslagna av ett lag som nådde finalen.

– De har gjort det bra under ett tufft år. Ja, de kommer att vilja gå för det, självklart. De har många spelare av högsta kvalitet. Vi vet inte hur de kommer att starta, de har så många alternativ, så förberedelserna kommer att bli intressant.

Straffläggningen i Ligacupfinalen var en extraordinär sådan där bägge lag gjorde mål på tio raka straffar innan Caoimhin Kelleher satte Liverpools elfte och Kepa Arrizabalaga missade.

– Trodde jag att vi skulle behöva göra elva mål innan matchen? Nej. Det var några gånger jag tänkte "Oj juste, de ska skjuta också." Men alla flög fram den kvällen, så det var fantastiskt. Det jag inte gillar med straffläggningar är att världen ser på förlorarna som att de misslyckats. Jag gillar det inte, men det är en del av jobbet. Förhoppningsvis kan vi avgöra det på 90 minuter, det hade varit fantastiskt.

Liverpool har med rätta hyllats under säsongen för deras fantastiska prestationer, men verkligheten är fortfarande sådan att säsongen kan sluta med endast en vunnen Ligacuptitel.

– Det finns inte bara ett sätt att definiera framgång på. Ett sätt är att vinna i princip allt - det är omöjligt, eller väldigt svårt. Annars kan man se vad man har vunnit och fundera över om det var lyckat.

– Så här långt tror jag vi alla är överens om att vi haft en lyckad säsong, men om vi inte vinner någonting mer kommer det inte vara den bästa säsongen. Så är det.

– Vi har vunnit Ligacupen men vi är Liverpool, en världsklassklubb, vi har ett världsklasslag så det är svårt att säga att en säsong är perfekt om man bara vinner Ligacupen men når alla de andra finalerna.

– Vi är medvetna om detta. En final avgörs imorgon. Det är första gången ett lag slagits om titeln och nått alla tre finaler, anledningen till det är att det är väldigt svårt att göra det. Att vi har gjort det är bra, men pricken över i:et saknas fortfarande och vi jobbar för att lösa det, avslutar Klopp.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer