Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Leder kampen om Tchouameni

Bild till nyheten

De senaste rytkena ställer Liverpool i förarsätet att säkra Tchouameni. Oxlade-Chamberlain kan ha gjort sitt i LFC-tröjan och Carvalho verkar snart bli officiell.

Aurelien Tchouameni

Det är den franske journalisten Julien Maynard som hävdar att Liverpool är i förarsätet när det kommer till att värva Aurelien Tchouameni. Detta trots att den unge mittfältstalangen är högt eftertraktad av klubbar som Real Madrid och PSG.

22-åringen har etablerat sig och varit en given startspelare i AS Monaco under de senaste säsonger. Tchouameni har spelat en massiv roll i att ta Monaco till en Champions League-plats i ligan med två omgångar kvar att spela.

Det verkar dock inte som att Monaco kommer att få behålla spelaren särskilt länge till, enligt rapporten från Maynard. En prislapp om 70M euro ska vara tillräckligt för att Ligue 1-klubben ska acceptera en försäljning och det är Liverpool som står längst fram i kön för signaturen.

Uppgifterna att Liverpool varit i direkt kontakt med Tchouamenis representanter har i efterhand bekräftats av flera journalister. Däribland den franske journalisten Gregoire Margotton som jobbar för TF1 och Fabrizio Romano som numera finns representerad i Sky Sports.

- Med säkerhet finns det intentioner att att värva en ny viktig mittfältare. Aurelien Tchouameni är ett av de namn som The Reds har på sin lista, men det råder stor konkurrens från andra toppklubbar, sa Romano till CaughtOffside.

- Det har redan tagits direkt kontakt med hans [Tchouamenis] agent [från Liverpool], avslutade Romano.

Källa: Julien Maynard i TF1(Téléfoot 1) och CaughtOffside

Ryktets trovärdighet 0-5: 3

Alex Oxlade-Chamberlain

The Ox, som han ibland kallas, rapporteras vara orolig för sin framtid i Liverpool efter att inte ha spelat en enda minut sedan 20 mars. Det har gått snart två månader utan någon som helst speltid och mittfältaren ska heller inte ha hört något om ett nytt kontraktsförslag.

Senast Chamberlain spelade var 20 mars i FA-cupens kvartsfinal mot Nottingham Forest där han spelade 64 minuter. Sedan dess har den 28-årige mittfältaren lämnats utan speltid trots att ha varit redo och skadefri. Det verkar som att 'The Ox' har halkat ner i rangordningen. Spelare som Naby Keita och Curtis Jones har valts före och trots att Oxlade-Chamberlains kontrakt utgår sommaren 2023 har inga förhandlingar inletts med spelaren.

Spelaren anslöt från Arsenal sommaren 2017 för £35M och har sedan dess gjort 17 mål på 133 matcher för klubben. Till sommaren ansluter dessutom Fabio Carvalho från Fulham. Om intresse uppvisas av andra klubbar rapporteras Liverpool vara villiga att lyssna.

Källa: Daily Mail

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Fabio Carvalho

Detta må inte längre vara ett rykte, men ännu har klubben inte officiellt presenterat den offensive mittfältaren. Detta, hävdar transfergurun Fabrizio Romano, kommer att ske under de kommande dagarna.

- Förresten, första värvningen kommer att vara Fabio Carvalho. Den officiella presentationen kommer i de närmsta dagarna. Fulham kommer att få £5M plus £2.7 i add-ons, sa Romano till CaughtOffside.

- Liverpool vill behålla honom i A-laget. Ett utlån är inte planerat i dagsläget, fortsatte han.

Källa: Fabrizio Romano i CaughtOffside

Ryktets trovärdighet 0-5: 5

Bannerbild