Mané fullbordade sällsynt bedrift

Bild till nyheten Mané fullbordade sällsynt bedrift
Sadio Mané gjorde sitt 15:e ligamål mot Aston Villa och såg därmed till att Liverpool lyckats med något som endast ett Premier League-lag tidigare har gjort.

Sadio Mané har uppvisat storform under de senaste veckorna och mot Aston Villa gjorde han sitt sjunde mål på sina nio senaste starter när han nickade hem segern för Liverpool.

Målet tog anfallaren till en målskörd på 22 mål så här långt denna säsong varav 15 har gjorts i Premier League. Att han nådde 15-strecket fullbordade en unik bedrift i Premier League-sammanhang: Liverpool är nu det andra laget i Premier Leagues historia att ha tre spelare som under en och samma säsong når upp till minst 15 ligamål.

Diogo Jota har precis som Mané noterats för 15 fullträffar i ligaspelet och Mohamed Salah har sedan länge passerat den siffran, egyptiern toppar skytteligan med 22 gjorda mål.

Det lag som tidigare haft tre målskyttar som gjort minst 15 mål under en Premier League-säsong är Manchester City. 2013/14 gjorde Edin Dzeko 16 mål, Sergio Agüero 17 och Yaya Toure 20. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer