– Måste visa hjärta och passion

Bild till nyheten – Måste visa hjärta och passion
Alisson Becker hade en svettig afton på Villa Park men Liverpool lyckades hålla undan till seger. Keepern menar att vissa matcher måste vinnas med hjärta och passion.

– Detta är Premier League. Speciellt när du spelar på bortaplan måste du räkna med att det blir stenhårda matcher. De (Villa) spelade riktigt bra och gav 100%. De har fantastiska spelar och är ett intensivt lag. Vi släppte in tidigt vilket gav de hopp. För framtiden måste vi förbättra att ta fler 'enkla' segrar och komma undan utan den stressen det blev. 

– Samtidigt är det tre poäng och det är allt som räknas i slutändan, konstaterade Alisson till den officiella hemsidan under dagen.

– Du kan säkert säga att de hade chanser till slut som kunde räckt för att kvittera. Men så här är det i Premier League. Ibland måste du bara lida och kämpa dig fram till resultat. Du får kriga med hela ditt hjärta och ge all din passion. Vi gjorde det igen igår och då fick vi betalt för det. 

– Ibland kanske du egentligen inte riktigt orkar hålla uppe spelet, men då måste du pumpa in all din passion i matchen. Om alla bara visar att de vill ge allt brukar det ge mer energi till hela laget. När jag tittar på mina lagkamrater ser jag hela tiden spelare som vill ge mer. Vi spelar med stor passion och det ger oss energi, förklarar målvakten som bara släppt in 23 mål på 35 matcher under ligasäsongen. 

Nu blickar han däremot fram mot FA-cupfinalen och släpper ligan för en stund:

– Det ska bli stort. Jag ser fram emot att spela final i en turnering som den här gruppen aldrig vunnit. Vi är desperata att vinna titeln. Vi sätter mål inför säsongen och att vinna denna titeln var ett av dem. Nu är vi framme vid final och har en enorm möjlighet. Så självklart kommer vi att ge allt vi har för att se till så att vi vinner nu. 

FA-cupfinalen spelas mellan Chelsea och Liverpool på Wembley på lördag. Avspark 17.45 svensk tid.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer