Carra: "Lägger över pressen på City nu"

Bild till nyheten Carra: "Lägger över pressen på City nu"
Jamie Carragher menar att Liverpool kan ha en fördel av att Manchester City nu ska spela två ligamatcher innan Liverpool spelar sin nästa match i titelstriden. Framförallt kan Liverpool också passa på att släppa tankarna på den tajta toppstriden ett tag.

Både Liverpool och City står nu på 86 poäng med 89 mål gjorda. City har dock bara släppt in 21 kontra Liverpools 24 baklängesmål och leder därmed på målskillnad redan just nu. 

Men nu är det upp till City att sätta över pressen på Liverpool inför avslutningen. Ikväll möter de Wolverhampton innan de på söndag tar sig an West Ham. Båda på bortaplan. 

Liverpool spelar däremot inte i ligan förrän på tisdag, eftersom att det är FA-cupfinal i helgen, och kommer då att ha Citys matcher att gå på. 

– Självklart är det City som är i pole position, men det är ingen usel situation Liverpool är i. Deras resultat här kommer att styra hur det ser ut för Liverpool när det väntar bortamatch mot Southampton nästa vecka, sa Carra efter matchen. 

– Min känsla är att City tappar poäng i en av dessa matcher i alla fall. Och för Liverpool är det bara att luta sig tillbaka och försöka slappna av tankarna på titelstriden. Just nu finns inget de kan påverka. Så det är bara att försöka släppa allt för en stund. 

– Visst, vinner City båda sina matcher nu så har de en hand på pokalen. Då kanske rentav Liverpool får ställa om och lägga största fokuset på CL-finalen. Men just nu kan Liverpool vara glada över att lägga över pressen på City, summerar Carragher. 

Sadio Mané sa också efter matchen igår att det bara är att bänka sig och hoppas på Wolves och West Ham kommande matcher. 

– Vi vet såklart att det blir tufft (att kunna vinna ligan). Men förhoppningsvis kan City förlora en match. Redan imorgon (idag, reds. anm) kommer vi att sitta och heja på Wolves. Sen på West Ham på söndag. 

– Förhoppningsvis förlorar de en match i alla fall. Jag kommer att följa deras matcher. Jag vet att alla i laget kommer att göra det också. Sen kan vi bara göra vårt bästa och se vart det tar oss när säsongen väl summeras, avslutade senegalesen som också avgjorde matchen mot Villa. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer