Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

– En enorm seger!

Bild till nyheten

Liverpool vände och vann borta mot Aston Villa, något som självklart gladde manager Jürgen Klopp.

Genom att ta tre poäng mot Aston Villa är Liverpool nu uppe på samma poäng som Manchester City, Manchester-laget har dock en match mindre spelad och kan dra ifrån på nytt imorgon, onsdag, när de ska ta sig an Wolverhampton på bortaplan.

Drömmen om en kvadrupel lever vidare och på presskonferensen efter segern på Villa Park berömde Jürgen Klopp sitt lags mentalitet. Detta hade han att säga:

Om resultatet och insatsen:

– En enorm seger! Otroligt, vi uppvisade en fantastisk mentalitet, gjorde fem förändringar, ställdes mot ett välorganiserat lag i en diamantformation. Vi behövde tid på oss för att hitta in i matchen och våra motståndare var med från start, de var aggressiva och vann många dueller. 

– Det största problemet för oss var att vi tappade boll i fel lägen vilket tillät dem att sticka iväg. Då är det svårt att få någon rytm. Vi kunde dock lösa det kanska snabbt.

– Under den sista kvarten av första halvlek började vi kontrollera matchen och det var precis vad vi behövde göra. Sedan gjorde vi det andra målet - ett fantastiskt mål, högsta klass. Vi vann tillbaka bollen, slog första passningen framåt, Luis gjorde det sensationellt bra med dribblingen och inlägget. Sadio gjorde allt rätt i avslutet. 

– Sedan behövde vi kämpa stenhårt. De hade sina perioder, de hade en stor chans med Ingsy men Ali visade prov på sin världsklass.

– Lyssna, om inte mina spelare hade varit så bra som de är hade jag pratat om helt andra saker med er. Deras kvalitet, mentalitet och karaktär, det är anledningen till att vi är där vi är. Jag är inte förvånad över att de kan göra sådana här saker men jag tar det inte för givet - jag är stolt över grabbarna ikväll.

Om hur han beslutar vilka som ska vila:

– Jag går på det jag kan se. Jag har känt grabbarna länge, om jag skulle fråga dem skulle de säga att de kan spela. Så jag frågar inte. Jag måste fatta de besluten själv. Jag har inget annat att göra än att se på fotbollsmatcher och spelarna. Då handlar det om att tänka på vad som kan fungera i det givna läget. 

– Det är inte särskilt lätt för de spelarna som kom in utan rytm, som Kostas och Curtis. Det är inte lätt, men Kostas kämpade verkligen på. När vi började spela var Curtis verkligen involverad, det gillade jag. 

– Vi ville såklart vinna matchen, vi behövde vinna matchen. Vi tänkte att det var rätt läge att byta in Thiago. Han spelade en avgörande roll i segermålet när han vann tillbaka bollen. 

– Mitt jobb handlar mycket om att fatta beslut. Hade ni frågat mig nu hade jag sagt att jag borde vilat Fabinho också, men det går inte att förändra nu. Han hade absolut inga känningar inför matchen.

Om att inte slösa energi genom att fokusera på Citys resultat:

– För mig är det inga som helst problem. I mitt huvud var vi sex poäng bakom City inför förra omgången och så vann vi och de förlorade så att det bara blev tre poäng. Jag kom hit idag med den inställningen, det betyder att vi fortfarande jagar som galningar. Det kanske låter dumt, men det fungerar bra för mig! Jag har sagt att grabbarna gärna får göra detsamma.

– Vi slöas inte energi på att hoppas att de ska förlora. Nej, vi vet att vi måste vinna, det har aldrig förändrats. Nu måste vi återhämta oss och spela FA-cupfinalen. Vi har skapat den här situationen genom att nå alla finaler, vilket är enormt. Nu ska vi spela en riktigt stor match och från och med torsdag ska vi förbereda oss inför den.

Källa: Liverpoolfc.com.

Bannerbild