Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

– Tror fortfarande vi kan vinna ligan

Bild till nyheten

Kostas Tsimikas är positiv inför kvällens match mot Aston Villa där Liverpool ska försöka studsa tillbaka efter det tunga poängtappet mot Tottenham.

Liverpool kommer till matchen på Villa Park med en 1-1-match mot Tottenham i ryggen. 

– Det var en väldigt tuff match. Vi försökte att vinna, vi går alltid för segern. Vi mötte ett riktigt bra lag som är duktiga på kontringar, säger Kostas Tsimikas till Liverpoolfc.com.

– De gjorde ett mål, vi jobbade tillbaka och gjorde ett mål, men det räckte inte hela vägen. Det var inte vad vi hade hoppats på inför matchen men vi får ta med oss poängen och kämpa vidare.

– I den position vi är i nu, där vi är kvar i alla turneringar, måste vi verkligen fokusera på varje enskild match. Vi måste förbereda oss inför den kommande matchen. Det var tufft, vi ville vinna men lyckades inte. Vi ser fram emot nästa match, vi vill studsa tillbaka och känna segerkänslan igen. Vi har flera stora matcher framför oss och vi måste vara fokuserade till 100 procent. 

Poängtappet mot Spurs och Manchester Citys seger mot Newcastle innebär att Liverpool nu har tre poäng upp till förstaplatsen, dessutom har City fyra mål bättre målskillnad. Tsimikas ser det dock fortfarande som möjligt att The Reds kan ta hem titeln.

– Ligan är inte avgjord ännu. Jag tror fortfarande att vi kan vinna ligan, vi kommer att ge allt för det.

Vänsterbacken vittnar om en bra sammanhållning i den röda truppen inför de avgörande matcherna.

– Alla grabbar vill spela, alla jobbar väldigt hårt. Oavsett vilka som spelar så stöttar vi och finns där för varandra. Det är vår mentalitet. Det är hektiskt nu men vi måste gå för det. Vi måste vara fokuserade och försöka att vinna varje match.

– Standarden är så hög i år. Alla som vill spela måste jobba hårt på träning och visa att man är redo. För mig personligen är det den bästa trupp jag tränat med. Det är viktigt för laget. Just nu har vi inga större skadeproblem och förhoppningsvis kan det fortsätta så. 

– Vi är som en familj. Vi jobbar för varandra och det är anledningen till att vi är där vi är idag.

Tsimikas har en tuff konkurrenssituation med Andy Robertson, men denna säsong har inneburit en hel del speltid och när han fått chansen har han ofta levererat. Ser man till antalet målgivande passningar har det blivit sex stycken så här långt.

– Jag vill alltid bli bättre. Jag jobbar alltid hårt. Det är en bra siffra, men jag kunde ha gjort fler, kanske kunde jag gjort något mål också! Men OK, jag är nöjd med den siffran och om jag får chansen igen ska jag se till att utöka den till sju, åtta och nio om jag kan. 

Greken har nu spenderat två säsonger tillsammans med Jürgen Klopp och nyheten om tyskens kontraktsförlängning ser han som en härlig sådan.

– Jag har lärt mig mycket av honom. När jag såg att han hade förlängt så blev jag väldigt, väldigt glad. Han är verkligen en stor bidragande faktor till att vi kan vinna så mycket. Han ställer krav på hårt arbete och jag är väldigt glad över att han är här, jag kan fortfarande lära mig mycket av honom.

Bannerbild