Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

– En av våra bästa halvlekar någonsin

Bild till nyheten

Jürgen Klopp menar att han sällan sett en bättre Liverpoolprestation än den under den första halvleken mot Manchester City.

Liverpool stod för en enormt bra första halvlek mot Manchester City på Wembley och spelade till sig en 3-0-ledning innan paus tack vare ett mål av Ibrahima Konate och två av Sadio Mané.

De hade kontroll på matchen i stora delar av andra halvlek men släppte in två mål vilket gav en nervös avslutning.

– Jag tycker att den första halvleken var en av våra bästa någonsin, vi gjorde allt rätt och gjorde mål i rätt lägen, det var en otrolig insats i första halvlek. Jag älskade varje sekund, sa Klopp till BBC Sport efter matchen.

– Andra halvlek inleddes med ett mål av Manchester City som öppnade upp matchen. City har en enorm kvalitet och man kunde se att det blev en mycket öppnare match.

– Vi hade våra lägen, vi kontrade men utnyttjade det inte tillräckligt bra för att stänga matchen.

– Vi har stor respekt för Citys kvaliteter. Det är svårt att vinna mot dem men tack vare grabbarna i vårt omklädningsrum så har vi chansen - det räcker för att vi ska göra ett försök.

– Det är inget statement egentligen, vi är i en final. Vi ville bara nå finalen och det var vad som hände.

Liverpool har tack vare segern fortfarande chansen att ta hem en kvadrupel denna säsong, men Klopp vill inte lägga något fokus på det faktumet.

– Snacket om en kvadrupel, jag kan inte tro det. I och med det här så har vi ytterligare en match vilket innebär att vi har en till match mitt i veckan (Southampton borta). 

– Så jag vet inte om vi har en hel vecka innan sista omgången. Det är tufft, men vem bryr sig?

– Vi ville nå finalen, vi var medvetna om problemen men att vi gick dit gör det (kvadrupeln) svårare, men det är det enda sättet att göra det. Det är en konstig situation!

– Allt känns bra, vi är överlyckliga. Vi slog nog det bästa laget i världen så det är en speciell stund för oss, avslutade Klopp.

Bannerbild