Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Mer att vänta från maskinen Mané

Bild till nyheten

Jürgen Klopp lyfter fram Sadio Mané i sin text i matchprogrammet inför Champions League-fighten mot Benfica.

Liverpool och Benfica gör ikväll upp om en semifinalplats i Champions League och som vanligt när det vankas match på Anfield har Jürgen Klopp satt sina tankar på pränt i matchprogrammet.

"Alla som spelade för oss den dagen (2-2-matchen mot Manchester City) bidrog till ett viktig resultat, men jag vill lyfta fram Sadio," inleder managern.

"Det var hans 30-årsdag men han ser fortfarande lika pigg och fräsch ut som han gjorde när han kom till den här klubben. Han är en maskin. Vad han har gjort och fortsätter att göra placerar honom i legendarfacket. För LFC och Senegal spelar han på högsta möjliga nivå."

"Det som är spännande är att han blir bättre och starkare. När man ser hur han tar hand om sig själv och hur dedikerad han är så förstår man att 30 för honom bara är en siffra."

"Hans attityd och karaktär är av högsta klass. Vi uppskattar honom så mycket och jag vet med säkerhet att den nivå han spelar på nu inte är hans peak - det finns mer att vänta från denna väldigt speciella spelare."

Självklart lades en del fokus även på kvällens motståndare.

"Jag känner inte Nelson (Verissimo, Benficas tränare) så väl personligen, men efter att ha mött hans lag i Portugal är det uppenbart att han är en tuff motståndare."

"Han känner klubben innan och utan och har gjort ett fantastiskt jobb sedan han tog över ansvaret."

"Sättet som de slog ut Ajax i förra rundan visar hur farliga de är, särskilt i denna turnering. Vi hade enorm respekt för Benfica innan vi reste för att möta dem förra veckan, men den har bara blivit större efter den matchen."

"Ja, vi fick med oss ett fördelaktigt resultat, men de som såg - och inte minst de som spelade - matchen förstår vilka kvaliteter de besitter och vilket hot de utgör. Det fanns vissa perioder där vi verkligen behövde kämpa för att stå emot."

"De är modiga och smarta. De är välorganiserade. De utgör ett hot framför mål."

"Jag visste innan jag började skriva att budskapen nog skulle vara liknande de inför matchen mot Inter på Anfield. Precis som ikväll kom vi till matchen med en tvåmålsledning. Precis som ikväll visste vi att det var långt ifrån avgjort. Precis som ikväll visste vi att det är minst 90 minuter kvar där båda lag ska kämpa om att ta sig vidare till nästa runda."

"Vi var medvetna om allt det inför matchen mot Inter och det blev en riktigt tuff utmaning. Men det är så det ska vara. Detta är den bästa klubblagsturneringen i idrottsvärlden. Varje match är extremt tuff och vi förväntar oss ingenting annat ikväll - om inte ännu tuffare med tanke på att vi är en runda längre fram."

"Så det är budskapet till spelare, staben och supportarna: om du kommer till Anfield ikväll, kom med förväntningar, ja, men en förväntning på en kamp för att ta sig vidare."

"De som är lyckligt lottade nog att vara här ikväll måste vara ödmjuka. Vi kan visa det genom att ge allt i 90+ minuter och även i förlängning eller straffläggningen om det skulle krävas," avslutar Klopp.

Källa: Liverpoolfc.com.

Bannerbild