Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

– Måste vara oss själva

Bild till nyheten

Jordan Henderson har fullt förtroende för den röda truppen inför stormatchen på Etihad och hoppas att de genom att vara sig själva kan nå upp till den nivå som krävs för att få med sig ett resultat.

Liverpool har vunnit sina 10 senaste matcher i Premier League, något som tagit dem tillbaka in i titelracet med Manchester City. Idag drabbar de båda lagen samman på Etihad med endast en ynka poäng som skiljer dem åt.

– När jag ser mig omkring här så har jag fullt förtroende för laget och de spelare jag spelar tillsammans med, säger lagkapten Jordan Henderson till Liverpoolfc.com inför matchen.

– Jag litar på dem till 100 procent, jag vet att vi kommer att ha varandras ryggar därute och att vi kommer att ge allt. Det är allt man kan be om egentligen.

– Det är ett ganska speciellt omklädningsrum, fullt av ledare och talang. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att leverera i match efter match.

– Det är en viktig match, en tuff match, men vi måste se till att vara oss själva och prestera på den nivå vi är kapabla till. Om vi gör det behöver vi inte känna någon ånger efter matchen.

I början av året hade Liverpool 14 poäng upp till Manchester City på förstaplatsen i tabellen, idag kan de passera dem.

– Det är en enormt stor match, konstaterar Henderson.

– Det är en stor möjlighet, men det är bara en möjlighet tack vare det jobb vi lagt ned under de senaste månaderna. Det är en möjlighet som folk nog inte trodde att vi skulle ha för några månader sedan. Men nu är vi här och vi måste se till att prestera så bra vi kan, förhoppningsvis räcker det för att få med oss ett resultat från Etihad.

Under de senaste åren har det blivit som en självklarhet att det är just Manchester City och Liverpool som konkurrerar i både Premier League, inhemska cuper och Champions League.

– Jag tror att många ser på det så men för oss finns det väldigt många andra lag vi måste möta på vägen, oavsett om det är i ligan eller cupspelet. Man måste möta många andra lag så vårt fokus är återigen att ta det en match i taget.

– Det går inte att komma ifrån att matchen på söndag är en stor utmaning. City är ett fantastiskt lag med världsklasspelare och en världsklassmanager, vad de har uppnått under de senaste fyra eller fem åren är fenomenalt.

– När man tittar på lite siffror är det galet, när man har ett lag som utmanar en hela tiden håller man sig mer på tå. Det har nog varit så under de senaste åren.

– Men jag tänker inte så mycket på just den rivaliteten, jag fokuserar på min prestation i varje enskild match. Självklart kommer matchen att byggas upp i media, med all rätt, det är en fantastisk match.

Matchen har av många kallats avgörande för vilket lag som tar hem ligatiteln.

– Om vi förlorar blir det självklart väldigt svårt för oss. City tappar inte poäng egentligen så det kan bli riktigt tufft.

– Men om vi vinner så är det fortfarande en låg bit kvar och många poäng kvar att spela om, så ingenting förändras egentligen.

– Vi kommer att ge allt i matchen men säsongen avslutas inte där och då. Vi ska fortfarande spela många matcher till, men allt fokus är på söndagens match. Vi kommer att ge allt så får vi se vad som händer.

Bannerbild