Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

​– Ingen press, bara möjligheter

Bild till nyheten

Jürgen Klopp menar att han inte känner någon extra press inför den potentiellt titelavgörande matchen mot Manchester City.

På söndag är det dags för den så efterlängtade matchen mellan titelkonkurrenterna Liverpool och Manchester City. Manchester-laget är inför matchen endast en poäng före i tabellen vilket ger The Reds chansen att ta kommandot i titelracet.

– Under stora delar av säsongen lägger vi en grund för den avgörande perioden och jag kan inte förneka att den avgörande perioden närmar sig nu, säger Jürgen Klopp till Premier League Productions.

– Vi befinner oss i en bra position, det är sant. Det är mycket snack om det, eller jag vet inte om många pratar om det, de jag träffar på presskonferenser pratar iallafall om det.

– Men vi är inte favoriter i någon av de turneringar vi spelar i. Jag är inte särskilt intresserad av att vara favoriter. Jag behöver inte känna att andra människor tror att vi helt klart kommer att vinna.

– Jag har alltid önskat att vara en del av ett lag som kan slå de bästa i världen. Jag tror att vi kan göra det. Men för att göra det måste man vinna många fotbollsmatcher och sedan avgörs det på riktigt i finaler, men den grund vi har lagt är absolut OK.

Under de senaste åren har Klopps Liverpool och Pep Guardiolas Manchester City pushat varandra till extrema höjder i jakt på titlar. Att konkurrera med Pep Guardiola är ingenting nytt för Klopp.

– Om jag vore en annan person hade jag kanske varit lite ledsen över att Pep Guardiola alltid tränar den här typen av lag. I Dortmund hade vi kanske kunnat vinna fler titlar om inte Pep Guardiola hade varit i Bayern, säger han.

– Nu är det i princip samma sak, tänk om han inte vore här, då hade vi nog åtminstone vunnit en ligatitel till. Men jag är inte sådan som person, tack och lov. Jag är tillfreds med vår situation. Jag har stor respekt för vad de gör, de är ett galet fotbollslag med, enligt mig, världens bästa tränare. Det är en kombination som gör dem svårslagna.

– De goda nyheterna är dock att även de är människor, så alla känner saker då och då. Vi gör det, de gör det.

– Jag kunde inte ha större respekt för vad de gör. Jag gillar att se dem spela. Jag skulle inte säga att jag älskar många motståndare eller konkurrenter, men jag gillar verkligen att se City spela.

– När vi analyserar dem är det alltid en blandning av noggrant arbete och njutning. Det är fantastisk fotboll. Det är som på en ny nivå: var kan man ta sig med ett fotbollslag? De ställer upp på ett speciellt sätt. De gör det väldigt svårt. De gör planen stor i vissa lägen, de gör planen liten i rätt lägen. De har otroliga individer. Det är sant, jag kan inte hymla om det.

– Vad som är bra är dock att vi inte heller är så dåliga. Det hjälper såklart oss att hålla åtminstone någorlunda jämna steg med dem.

Klopp är avslappnad inför söndagens match där så mycket står på spel.

– Under åren har vi sett att det är möjligt. Vi är nära och om vi kan ta nästa steg väntar någonting riktigt stort.

– Det är riktigt härligt, riktigt coolt. Det finns inga garantier, men vi har en chans och i livet behöver man aldrig mer än en chans. Om man har en chans tycker jag verkligen att man ska gå för det.

– Det är så vår situation ser ut. Det är ingen press, bara möjligheter. Så låt oss gå för det och se hur det slutar.

Bannerbild