Tajt med tid för VM-kvalande spelare

Bild till nyheten Tajt med tid för VM-kvalande spelare
Liverpool återupptar sin jakt på Premier League-titeln redan på lördag 13.30 med ett Watford som kommer på besök till Anfield. Och det är en kritiserad avsparkstid efter ett långt landslagsuppehåll – där spelare med nöd och näppe hinner hem i tid.

Jürgen Klopp har ofta vädrat sitt missnöje med att spela match lördag 13.30 efter ett landslagsuppehåll och han lär inte vara gladare denna gången med tanke på vad som står på spel i kommande matcher. 

Liverpool är mer eller mindre piskat att vinna sina avslutande ligamatcher för att kunna gå förbi Manchester City i topp och det uppdraget inleds med att Watford står för motståndet på lördag. 

Det blir dock tajt med tid för en hel del spelare, framförallt de som VM-kvalar på andra kontinenter. 

Mohamed Salah och Sadio Mané spelar visserligen 19.00, svensk tid, i Senegal ikväll och lär flyga gemensamt tillbaka till Liverpool kort efter matchen och vara på plats redan till onsdag morgon. 

Takumi Minamino spelar så tidigt som 12.35, svensk tid, för Japan idag och lär även han vara tillbaka på Merseyside tidigt under morgondagen. 

Tuffare med tid och resande blir det för spelarna i Sydamerika. 

Brasilien, med Alisson Becker och Fabinho i truppen, spelar borta mot Bolivia i natt, med start 01.30 svensk tid. Samma avsparkstid gäller för Luis Diaz och hans Colombia som spelar en helt avgörande match mot Venezuela för om VM-drömmen ska leva. 

Dessa spelare lär tidigast vara tillbaka på Merseyside sent under onsdagen och kan därefter troligen bara delta i ett lättare pass på torsdagen. 

Efter detta väntar det som Klopp brukar referera till som "minus 1", alltså träningen dagen innan match, som alltid är av det lättare slaget med. Och sen är det dags för match. 

Flera spelare har varit med om exakt samma tuffa schema förr och är drillade i att hantera situationen men vi kan nog vara på det klara med att en viss tysk manager inte är helt nöjd med Premier Leagues planering för helgen. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer