Avgöranden för Jota och Diaz imorgon

Bild till nyheten Avgöranden för Jota och Diaz imorgon
Diogo Jota nickade Portugal till play off-final med sitt mål mot Turkiet senast och imorgon avgörs det om VM-biljetten bokas när Nordmakedonien står för motståndet. Dessutom spelar Luis Diaz och hans Colombia en helt avgörande match för om VM-drömmen ska leva vidare.

Med en stenhård nick vid stolproten i torsdags satte Diogo Jota dit 2-0 för Portugal mot Turkiet i en match som slutade 3-1 efter att Burak Yilmaz missade en straff vid 2-1 och Nuno Mendes sedan kunde poängtera matchen för Portugal. 

Imorgon, parallellt med att Sveriges VM-öde avgörs mot Polen, spelar Portugal sin play off-final mot Nordmakedonien. 

De flesta hade troligen räknat med att Italien skulle stå för motståndet men efter en av historiens största VM-kvalskrällar tog Nordmakedonien platsen genom vinst med 1-0 borta mot "Gli Azzurri" i Palermo. 

Diogo Jotas Portugal bär därmed stort favoritskap och spelar dessutom finalen på hemmaplan. Jota startade för Portugal senast och tros göra det även i play off-finalen.

För en annan Liverpoolspelare väntare också stort drama där det för Luis Diaz och Colombia handlar om att både göra jobbet själva samt lita på resultat i andra matcher. 

Inför den sista kvalrundan som avslutas natten mellan tisdag och onsdag måste Colombia ta sig förbi Peru, som har en poäng mer, för att lägga beslag på den femteplats som ger en chans till play off-spel. 

Inför avgörandet ser tabelläget ut enligt följande:

5. Peru, 21 poäng (-5 målskillnad)
6. Colombia, 20 (+/- 0)
7. Chile, 19 (-5)

Sista omgången:

Peru-Paraguay
Venezuela-Colombia
Chile-Uruguay

Peru är det enda laget som har allt i egna händer genom att de vid vinst mot Paraguay når ouppnåeliga 24 poäng. Vinner Colombia sin match räcker det dock med att Peru bara tappar poäng. Då spelar det ingen roll vad Chile gör. Colombia skulle teoretiskt också kunna säkra en plats i Play Off genom oavgjort så länge Peru förlorar och Chile inte vinner.

Vi önskar Jota och Diaz lycka till inför sina avgörande matcher. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer