Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Diaz mål håller VM-drömmen vid liv

Bild till nyheten

Luis Diaz har fått en flygande start på sin Liverpoolkarriär och när han igår återvände till Sydamerika för VM-kval med Colombia tog han den fina formen med sig. Hans 1-0-mål mot Bolivia la grunden till en viktig seger som gör att VM-drömmen lever in i sista kvalomgången.

Det kommer att bli en dramatisk avslutning på det Sydamerikanska VM-kvalet när den sista kvalomgången spelas natten mellan tisdag och onsdag i nästa vecka. 

De fyra direktkvalificerade lagen är redan klara, men hela tre lag slåss om platsen som ger en chans till Play Off. 

Colombia var piskade att vinna för att ha en chans och dessutom behövdes det mer eller mindre att både Peru och Chile förlorade sina matcher. Och det blev jackpot. 

Peru förlorade mot Uruguay – som därmed säkrade den sista direktplatsen till VM – med 1-0 och Chile förlorade med hela 4-0 mot Brasilien i en match där Alisson vaktade målet och Fabinho blev inbytt med cirka 10 minuter kvar. 

För Colombias del handlade det därmed om att göra jobbet mot Bolivia och det var Luis Diaz som satte tonen på Estadio Metropolitano. Liverpoolspelaren gjorde 1-0 för Colombia i slutet av den första halvleken innan Miguel Borja och Mateus Uribe sedan fyllde på med 2-0 och 3-0 i andra halvlek. 

Inför avgörandet nästa vecka ser nu tabelläget ut enligt följande (femteplatsen ger Play Off-biljett):

5. Peru, 21 poäng (-5 målskillnad)
6. Colombia, 20 (+/- 0)
7. Chile, 19 (-5)

Sista omgången:

Peru-Paraguay
Venezuela-Colombia
Chile-Uruguay

Peru är det enda laget som har allt i egna händer genom att de vid vinst mot Paraguay når ouppnåeliga 24 poäng. Vinner Colombia sin match räcker det dock med att Peru bara tappar poäng. Då spelar det ingen roll vad Chile gör. Colombia skulle teoretiskt också kunna säkra en plats i Play Off genom oavgjort så länge Peru förlorar och Chile inte vinner.

Bannerbild