Minamino och Japan till VM

Bild till nyheten Minamino och Japan till VM
Japan är klara för VM i Qatar efter 2-0 mot Australien idag. Takumi Minamino spelade i vanlig ordning från start för Japan men det var hans ersättare som sköt landet till deras sjunde raka VM-slutspel.

Med två omgångar kvar av Asiens VM-kval var det hög dramatik som stundade inför dagens matcher. 

Saudiarabien toppade kvalspelet på 19 poäng medan Japan hade 18 och Australien 15. 

För Japan var det en tuff bortamatch som väntade mot Australien idag och vid förlust hade det varit helt lika inför avgörandet nästa vecka. 

Takumi Minamino spelade som vanligt från start för Japan och det var länge en jämn och oviss match som såg ut att blåsas av med delad pott till lagen. 

En poäng skulle dock vara ack så värdefull för Japan som isåfall bara skulle behöva en poäng i den sista kvalmatchen mot Vietnam nästa vecka för att säkra biljetten. 

Men utfallet skulle komma att bli ännu bättre än så för Japan. 

I den 84:e minuten gjorde Japan ett dubbelbyte där Minamino och Tanaka tackade för sig medan Haraguchi och Mitoma kastades in. Och den sistnämnde skulle komma att bli stor hjälte. 

I den 89:e minuten satte Mitoma in 1-0 bakom den förre Brighton-keepern Matt Ryan och bara fem minuter senare kördes kilen helt ner i VM-kistan när samma Mitoma dunkade dit 2-0. 

Japans seger innebär också att Saudiarabien är VM-klara redan innan de möter Kina senare idag medan Australien kommer att få spela Play Off om en plats till VM.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer