Inför kvartsfinalen mot formstarka Forest

Bild till nyheten Inför kvartsfinalen mot formstarka Forest
Veckans Speltips vänder sig till medlemmar och följare som gillar att betta på Liverpool och engelsk fotboll.

Liverpool står inför sin första kvartsfinal i FA-cupen under Klopps ledning. Bortamatchen mot Championship-laget Nottingham Forest är nästa kliv mot ytterligare en titel. Här går vi igenom förutsättningarna inför söndagens tillställning.

The Reds har minimerat gapet till Manchester City, tagit sig vidare i Champions League och lyft pokalen i Ligacupen. Nästa steg i jakten på titlar – och en eventuell kvadrupel – är FA-cupmötet med Nottingham.

Vill du betta på hur mötet slutar? På ett casino utan svensk licens kan du hitta mängder av spel och odds, och satsa på allt från slutresultat till målgörare.

Hektiskt schema – kommer Klopp rotera?

Liverpools starka form har knappast passerat någon obemärkt förbi. Laget kliver in i helgens kvartsfinal med nio raka ligamatchsegrar i ryggsäcken. I samma ryggsäck finns även ett hektiskt spelschema då man varvat spel i Premier League med Champions League och Carabao cup.

En viss trötthet har sannolikt satt sig i benen på de mest frekventa startspelarna. Jürgen Klopp anses av många vara mästaren av rotation, men frågan är hur annorlunda helgens startelva egentligen kommer se ut jämfört med den som matchades senast mot Arsenal. Efter mötet mot Nottingham väntar ett landslagsuppehåll och en nära två veckors lång väntan på nästa ligamatch.

Manager Klopp konstaterade dock inför onsdagens 2–0-seger att med den trupp han förfogar över finns möjlighet att rotera även i de största matcherna.

- Det finns alltid i våra tankar med anledning av belastningen och intensiteten i den period vi befinner oss i, sa Klopp till Sky Sports.

Läget i truppen

Att en rotation är möjlig råder ingen tvekan om, då truppen är förunnad med minimal skadeproblematik. Inför mötet mot Arsenal var Mohamed Salahs skada, som han ådrog sig mot Brighton, ämnet på de flestas läppar. Men efter att egyptiern fick hoppa in i den 56:e minuten pekar det mesta på att han är fullt frisk och redo för 90 minuter igen.

De två frågetecknen som kvarstår kretsar kring James Milner och Kostas Tsimikas. Båda två saknades i den trupp som begav sig till Emirates Stadium i veckan på grund av sjukdom.

Enligt rapporterna står det ännu inte klart huruvida frågetecknen hinner rätas ut inför mötet med Nottingham. Både Milner och Tsimikas uppges gå en kamp mot klockan.

Nottingham i fin form

På den andra planhalvan står alltså Nottingham. Liksom Liverpool befinner sig Forest i fin form. Laget har tagit poäng i sina sju senaste ligamatcher och placerar sig just nu på en åttondeplats i Championship-tabellen.

När Liverpool kommer på besök till City Ground är motståndet såklart av en helt annan dignitet än i en ”vanlig” Championship-match. Men Nottingham har sedan tidigare bevisat sig kunna välta Premier League-favoriter. I FA-cupens tredje omgång nollade man Arsenal på nyss nämnda City Ground och avancerade via ett sent segermål genom Lewis Grabban.

Även i den fjärde omgången fick man besök från fotbollens finrum då Leicester stod för motståndet. Här blev det en betydligt mer klar seger för Nottingham och slutresultatet skrevs till 4–1.

I den senaste FA-cupomgången välte man omkull Huddersfield med 2–1, även detta på hemmaplan.

Liverpool kan vänta sig ett rejält motiverat motstånd, då hemmastarka Nottingham nu ska spela sin första kvartsfinal i FA-cupen sedan 1996.

Spelare att hålla koll på

Liverpools försvarslinje får särskilt se upp för rutinerade Lewis Grabban och 20-årige Brennan Johnson, som i ligan står på 12 respektive 11 mål gjorda. De Premier League-erfarna försvararna Steven Cook och Max Lowe kommer dock inte återfinnas i Nottinghams backlinje på grund av skador.

Avspark: söndag 20 mars kl. 19.00 (svensk tid).

Plats: City Ground, Nottingham.

Domare: Craig Pawson

Matchen sänds bland annat på Viaplay.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer