– En komplett insats

Bild till nyheten – En komplett insats
Jürgen Klopp öste beröm över Takumi Minamino när han mötte pressen efter 2-1-segern mot Norwich.

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter att Liverpool säkrat avancemang till kvartsfinal i FA-cupen genom att besegra Norwich.

Om hur tufft det var att ta sig vidare:

– Det var tufft eftersom vi mötte ett Premier League-lag. Vi behövde göra 10 förändringar eftersom vi spelade 120 minuter plus 40 minuter straffläggning i söndags. Det var en slitsam kväll både mentalt och fysiskt, så vi behövde göra förändringar.

– Vi behövde några minuter på oss för att hitta in i matchen, Norwich hade en fin start precis som i Premier League-matchen. Men tillslut hittade vi in och kontrollerade matchen, vi spelade på ett enkelt sätt och slog passningar för att dra isär dem och därefter utnyttja ytorna. 

– Då skapade vi stora problem för dem. Vi hade några fina stunder och gjorde två fina mål. I den andra halvleken borde vi gjort mål och stängt matchen, men det gjorde vi inte. Plötsligt så gjorde de mål och då blev det en kamp för att ta det i mål, men vi gjorde det på ett bra sätt. Det var en tuff match precis som vi hade förväntat oss, det var därför vi spelade med 10 pigga spelare. Det var bra.

Om Takumi Minamino:

– Han gjorde två mål och utöver det stod han för många bra aktioner. Han var ett konstant hot ikväll. Han var rörlig, snabb, teknisk - det var väldigt blåsigt ikväll men han hanterade bollen på ett bra sätt. Jag är inte förvånad, jag vet hur bra han är och ikväll visade han det igen, det är fantastiskt. 

Om det var Minaminos bästa match i Liverpool:

– Kanske. Det var en fantastisk match, helt klart. Han var sylvass och visade upp alla kvaliteter han besitter. Det var en komplett insats. De två målen var bra men allt annat han gjorde var också högklassigt. 

– Han ger allt, han har allt. Det är därför han spelar med oss. Taki kom hit under en tuff tid, coronaviruset kom och det var inga supportrar på läktarna, men han gav allt. Han har haft fina stunder samtidigt som han behövt tid, men nu ser han ut att vara på topp. Jag är väldigt glad för hans skull. 

– Det finns de som har det betydligt tuffare än Taki därute, men det är inte så lätt att hela tiden vara i och utanför laget. Men hans inställning är högklassig, när han får chansen levererar han. Jag är väldigt nöjd.

Om det funnits tankar på att låta Minamino lämna:

– Nej, vi har inte tänkt på det. Jag tror inte han tänkt på det heller. Så, nej.

Om vikten av att spelare kliver fram när de får chansen:

– Det är så det är. Det är anledningen till att vi är i den situation vi är i, att vi har den här inställningen i truppen. Ett bra exempel är Curtis Jones som gjorde det mycket bra ikväll. Joe Gomez - vi behöver inte prata om hans kvaliteter eftersom han återigen visade upp dem ikväll. Det är precis vad vi behöver för att vara framgångsrika över tid.

– Ingen vet vad som kommer att hända i år, men över tid behöver vi den här kvaliteten. Grabbarna är redo. De slåss inte om en plats, de kämpar för att bli den bästa versionen av sig själva och då har de en bra chans att ta en plats i startelvan. Men det finns inga garantier. Man måste göra det om och om igen för att få chansen och då måste man ta vara på den. Det är vad grabbarna har gjort.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer