Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

Hur bör finalelvan se ut?

Bild till nyheten

Finaldagen är här! Liverpool ska ta sig an Chelsea på Wembley i hopp om att säkra en första Ligacuptitel på tio år. Frågan är vilka som kommer att ta plats i Jürgen Klopps startelva?

Liverpool har få frågetecken i truppen inför den stundande finalen på Wembley, det står klart att Roberto Firminos muskelskada håller honom borta från spel, men anfallskollegan Diogo Jota ska enligt journalisten David Lynch återhämtat sig från sin fotskada tillräckligt väl för att ta en plats i truppen.

Jürgen Klopp har redan bekräftat att Caoimhin Kelleher kommer att ta plats mellan stolparna och i backlinjen bör åtminstone tre av fyra platser vara självklara: Trent Alexander-Arnold till höger, Andy Robertson till vänster och Virgil van Dijk centralt, vem av Joel Matip och Ibrahima Konate som tar plats bredvid nederländaren återstår att se men med tanke på hur stort förtroende den förstnämnda fått under säsongen lär han ha goda chanser att få starta.

På mittfältet finns en drös alternativ till följd av det gynnsamma skadeläget. Fabinho är självskriven i de flesta startelvor och Thiagos fina form talar för att även han tar plats i elvan. Den sista mittfältsplatsen kan tänkas fyllas av lagkapten Jordan Henderson men spelare som Harvey Elliott eller Naby Keita kan vara möjliga alternativ som erbjuder mer offensiv kreativitet. 

I de senaste matcherna har anfallstrion bestått av Mohamed Salah, Luis Diaz och Sadio Mané. Att Jotas status är osäker gör att den nykomponerade trion mycket väl kan komma att få fortsatt förtroende med portugisen som ett ypperligt alternativ från bänken om han är redo för spel. 

Trolig startelva enligt skribenten:

Kelleher, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Thiago, Henderson, Salah, Mané, Diaz.

Reglerna i Ligacupen är sådana att lagen får ha nio avbytare på bänken med möjligheten att göra fem byten.

Hur tycker du att Jürgen Klopp bör formera laget i finalen? Logga in och kommentera!

Bannerbild