Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

– Att ta hem titeln hade betytt allt

Bild till nyheten

Jürgen Klopp ser en eventuell Ligacuptitel som en bedrift för hela klubben med tanke på hur många akademispelare som spelat på vägen mot finalen mot Chelsea.

– En titel för hela klubben

Jürgen Klopp ser en eventuell Ligacuptitel som en bedrift för hela klubben med tanke på hur många akademispelare som spelat på vägen mot finalen mot Chelsea.

Liverpools väg till Ligacupfinalen gick via segrar mot Norwich, Preston North End, Leicester och Arsenal. I dessa matcher fick totalt 29 Liverpoolspelare speltid, något som Jürgen Klopp lyfter fram i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Alla matcher var självklart svåra och vi gjorde många förändringar, spelade många ungdomar, säger han.

– Så om - ett stort om - vi vinner titeln så är det verkligen något som går till hela klubben och särskilt akademin också med tanke på att vi spelat med spelare både från U18- och U23-laget. De är alla riktigt duktiga, det är därför vi har spelat dem, men några har gjort stora avtryck så som Tyler Morton, Kaide (Gordon), Conor (Bradley), för att nämna några.

– Det är en väldigt viktig turnering och jag tycker att vi tagit oss an den på rätt sätt. Att vi gjort så många förändringar handlar inte om turneringen i sig, det handlar om antalet matcher. Det är därför det är så svårt att ta sig långt.

– Just nu, även om vi har två spelare borta (Roberto Firmino och Diogo Jota), är det första gången som vi har en trupp med möjligheten att i princip ställa upp med två seniorlag, vilket inte varit möjligt tidigare. Det är därför vi gjort som vi gjort. Vi har tagit oss vidare och alla har förtjänat att vara en del av den här resan.

På söndag spelar Liverpool sin första final i en inhemsk cup sedan 2016, då slutade det i förlust mot Manchester City på straffar. The Reds är även kvar i FA-cupen och ska spela mot Norwich i den femte rundan nästa vecka. Klopp fick en fråga vad det skulle betyda att avsluta väntan på en inhemsk cuptitel.

– Allt, det skulle betyda allt. Som jag sa, det är väldigt stort.

– Saken är den att, om man inte har tillräckligt många spelare så kan man inte tvinga fram någonting, jag kan inte spela samma spelare om och om igen när turneringen är i ett tidigt skede med tanke på att vi tre dagar senare har en Premier League- eller Champions League-match. Allt betyder mycket för den här klubben så man måste hantera det på rätt sätt.

– Väldigt ofta har vi lottats mot lag som Chelsea eller United på bortaplan, om man åker ur (med en roterad elva) kan jag förstå att folk tror att det beror på att vi inte bryr oss, men det har aldrig varit sant. Det gör det ännu härligare att vi nu är i final för andra gången, det finns helt klart lag med sämre facit. Man kunde se efter semifinalen hur glada alla var över att ha nått finalen.

– Man möter många olika typer av utmaningar på vägen så när man väl når finalen är det stort och jag vet att supportrarna är taggade också. Nu kan vi spela en final inför fullsatta läktare, vilket är fantastiskt, så jag ser verkligen fram emot detta.

– Som jag sagt tidigare, jag kan aldrig vänja mig vid ett fullsatt Anfield eftersom det gång efter gång är så speciellt. Men jag vande mig inte vid att spela inför tomma läktare heller, så skillnaden kunde inte vara större på den fronten.

Klopp understryker vikten av supportrarnas stöd.

– De är fantastiska, de har hjälpt oss i varje skede av säsongen, även förra säsongen när de kom tillbaka på slutet. Vi vet exakt hur de kommer att pusha oss och vi är väl medvetna om vad vi måste göra. Det är någonting jag älskar med den här klubben, att vi alla känner ett starkt band till varandra.

– Vi vet att vi gör det här för supportrarna, men vi gör det för oss själva också. Detsamma gäller dem, de gör det för sig själva men för oss också. Så låt oss försöka prestera på högsta nivå både på planen och på läktarna.

Bannerbild