– Sluta fråga mig om det!

Bild till nyheten – Sluta fråga mig om det!
Jürgen Klopp har tröttnat på de ständiga frågorna om bredden i Liverpooltruppen.

Under de senaste veckorna har medierna i England lagt ett stort fokus på det faktum att Liverpool har en skadefri trupp och Jürgen Klopp har gång efter annan fått dela med sig av sina tankar kring situationen. Tysken har i princip upprepat samma svar hela tiden med huvudpoängen att det inte spelar någon roll vem som spelar utan hur laget spelar och presterar.

Under presskonferensen inför Norwich fick Klopp ännu en gång en fråga om truppbredden, något som gjorde att han ilsknade till lite på journalisten.

– Ja, men jag gillar inte att prata om det. Vi har pratat om det i två veckor och vad händer, Jota blir skadad. Vi vet inte för hur länge. Man vet aldrig vad som händer i nästa match. Vi vet att vi har ett riktigt bra lag, men i slutändan måste vi leverera och kämpa.

– Kvaliteten hos spelarna var inte nyckeln till segern mot Inter, nyckeln var attityden. Det var det som gjorde skillnaden, inte alternativen vi har. Det handlar om vad man gör av det man har tillgängligt. Vi kan inte tänka på hur bra vi kan vara, vi är inte Harlem Globetrotters. Vi måste slåss med många fantastiska lag och trupper.

– Vi behöver varje spelare men vi kan inte prata om det hela tiden, jag har svarat på den här frågan fem miljoner gånger, varför pratar vi om truppen?

– Det är fantastiskt att det är som det är. Men nu har vi pratat i två veckor om det och Diogo är skadad. Sluta fråga mig om det, ni kan skriva om det eller vad ni vill, men min åsikt är tydlig: vi har en högklassig trupp, den bästa jag haft, men det är så mycket viktigare vilken attityd vi kan skapa i laget och på arenan för att nå de resultat vi vill. Man vinner inte en bortamatch mot Inter i Champions League bara för att man är bra, man vinner för att man vill göra det till hundra procent.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer