Senaste nytt inför Norwich

Bild till nyheten Senaste nytt inför Norwich
Jürgen Klopp har besvarat journalisternas frågor inför lördagens match mot Norwich. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om Diogo Jota:

– Inte tillgänglig till helgen, men det är inte helt klart hur allvarligt det är. Vi måste undersöka det närmare. Det är några ligament i foten som är skadade, det kan gå snabbt eller tvärtom. Det är iallafall helt kört för helgen.

Om situationen i säsongen:

– Det är mycket att tänka på. Det var en intensiv match senast och vi vet att Diogo blev skadad men vi måste vänta och se hur det är med de andra, dagen efter match kan man identifiera skador men två dagar efter match kan man identifiera små smällar som sitter kvar vilket gör att vissa spelare inte är tillgängliga.

– Vi vet inte ens vilka vi kan spela med ännu, men vi borde ha gott om alternativ. 

– Av alla problem jag har är det absolut minsta hur det går för Manchester City, vi kan inte påverka dem, vi kan bara vinna våra matcher och se om vi kan närma oss. Vi slåss för att säkra en Champions League-plats för nästa säsong vilket är viktigt för klubben.

– Om vi vill gå längre i cuperna måste vi också vinna matcher. Det brukar vara lösningen på problemen - att vinna matcher. Det är det vi fokuserar på.

Om Salahs status i klubben ur ett historiskt perspektiv:

Anfallaren är ett mål ifrån att ha gjort 150:e mål i Liverpooltröjan.

– Jag har bara varit här i sju år, klubben är så mycket äldre och så många fantastiska spelare har spelat här. 

– Det här laget är ett av klubbens bästa i historien, det är tydligt och Mo är en viktig spelare i det här laget. Siffrorna talar för sig själva. Du pratar om 150, det kändes som att det var nyligen som vi pratade om 100. Förhoppningsvis kan han göra målet imorgon.

Om Salahs påverkan på träning och i omklädningsrummet:

– Vad menar du? Ja, vi är glada när omklädningsrummet är fullt, att ha Mo tillbaka är bra nyheter. När Mo, Sadio och Naby kom tillbaka fick de alla samma mottagande.

– Det är inte så att vi tänker "äntligen kan vi vinna matcher igen" när han kom tillbaka, vi kan vinna även utan honom, men det bästa är när vi har alla spelare i omklädningsrummet redo för spel.

Om Norwich förändrats sedan första matchen mot dem denna säsong: 

– Ja och nej. Ni alla vet hur mycket jag respekterar Daniel Farke, han gjorde ett otroligt jobb där men Norwich hade en jobbig start på säsongen. Sedan kom Dean in och han är där han är inom fotbollen eftersom han är en duktig tränare. 

– Han har gjort det bra, de har värvat några intressanta spelare. Det är ett riktigt bra fotbollsspelande lag men de har inte fått med sig resultat tillräckligt många gånger. De kommer aldrig sluta tro på att de kan hålla sig kvar i ligan, det syns på hur de spelar, det är en ganska positiv spelstil. 

– Ja, de spelar ganska direkt, men om man tillåter dem att spela med de mittfältare och anfallare de har då kommer de att spela. Om man ger dem en chans att ta sig in bakom vår backlinje så kommer de att göra det. Vi måste vara hundraprocentiga för att undvika de problemen.

– Vi kan inte ignorera vår situation heller, vi spelade i onsdags och kom tillbaka igår på grund av vinden. Nu spelar vi imorgon igen, av olika anledningar är det en tuff match för oss. Men oavsett hur blåsigt det är hoppas jag att publiken kan stötta oss rejält.

Om Roberto Firminos värde för laget:

– Bobby är Bobby, om ni hade känt honom bättre hade ni gillat honom ännu mer, han är en otrolig människa. 

– När han kom in kom han in på den svåraste positionen i matchen egentligen, Diogo blev skadad i de duellerna. Det är svårt att behålla bollen där. När han gjorde målet såg man att han kände "puh, allt är tillbaka" och när Bobby är på rätt humör hjälper det laget enormt mycket.

– Jag är inte säker på att någon spelare borde tänka att de kanske inte får så mycket speltid så att det är bäst att de utnyttjar de minuter de får, med kvaliteten som Bobby har kan han starta i varje match. Det var kanske ett av de viktigaste bortamålen vi har gjort hittills med tanke på hur matchen såg ut, Bobby gjorde mål och allt lugnande ned sig, vi fick tillbaka momentumet. Det är alltid extra roligt när Bobby gör mål eftersom han är så osjälvisk i sitt spel.

Om bredden i anfallet:

Klopp fick en fråga om det är den starkaste anfallsuppsättningen han haft under sin tid som Liverpoolmanager.

– Ja, men jag gillar inte att prata om det. Vi har pratat om det i två veckor och vad händer, Jota blir skadad. Vi vet inte för hur länge. Man vet aldrig vad som händer i nästa match. Vi vet att vi har ett riktigt bra lag, men i slutändan måste vi leverera och kämpa. 

– Kvaliteten hos spelarna var inte nyckeln till segern mot Inter, nyckeln var attityden. Det var det som gjorde skillnaden, inte alternativen vi har. Det handlar om vad man gör av det man har tillgängligt. Vi kan inte tänka på hur bra vi kan vara, vi är inte Harlem Globetrotters. Vi måste slåss med många fantastiska lag och trupper.

– Vi behöver varje spelare men vi kan inte prata om det hela tiden, jag har svarat på den här frågan fem miljoner gånger, varför pratar vi om truppen? Det är fantastiskt att det är som det är. Men nu har vi pratat i två veckor om det och Diogo är skadad. Sluta fråga mig om det, ni kan skriva om det eller vad ni vill, men min åsikt är tydligt: vi har en högklassig trupp, den bästa jag haft, men det är så mycket viktigare vilken attityd vi kan skapa i laget och på arenan för att nå de resultat vi vill. Man vinner inte en bortamatch mot Inter i Champions League bara för att man är bra, man vinner för att man vill göra det till hundra procent.

Om Jordan Hendersons ledarskap påverkar omgivningen:

– De alla påverkar varandra. Jag älskar Hendo så är det, som han reagerade är ett perfekt exempel, han startade inte och jag är ganska säker på att han förväntade sig att starta, men han kom in och gjorde vad han gjorde, det är precis så spelarna måste reagera.

– Naby gjorde detsamma, han var briljant när han kom in. Utöver det så kom Luis in, Bobby gjorde målet. Det är vad som krävs. Man kan inte ha världens bästa trupp, vilken det nu än är, om spelarna inte är nöjda med sin situation. Om spelarna förlorar självförtroende på grund av att de inte spelar så har man ett problem. Om man kommer in måste man göra exakt vad de fem spelarna som kom in mot Inter gjorde.

Om Kelleher kommer spela innan Ligacupfinalen som förberedelse:

– Nej, han är van vid det här. Det finns inga sådana planer. 

Om hur tufft det är att utelämna spelare från truppen:

– Jag vet inte om det är det tuffaste, men det är vad jag gillar allra minst. Det är lätt när grabbarna ger en anledning till det, som att spendera tre dagar i rad på en pub eller så, då är det lätt att peta dem eftersom de inte förstår situationen, men vi har inte haft några sådana händelser så jag har inte kunnat skylla på det!

– Ingen av de här spelarna har förtjänat att utelämnas än så länge. Det är tufft att besluta, jag gillar det inte, men det är en del av fotbollen. Man kan lika gärna starta i den efterföljande matchen så det gäller att hålla sig i toppform. Man kan vara arg och besviken men nästa dag måste man dyka upp och vara den bästa versionen av sig själv. 

– Gruppen hanterar dessa situationer på ett fantastiskt sätt. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer