– Målmaskinen Fabinho!

Bild till nyheten – Målmaskinen Fabinho!
Andy Robertson reflekterar över segern mot Burnley, Fabinhos målform och blickar framåt mot den stundande Champions League-åttondelen mot Inter.

Liverpool tog tre poäng mot Burnley i en match som spelades i stormiga förhållanden. Det var inte särskilt vackert, men Fabinhos mål i den 40:e minuten visade sig bli matchens enda och därmed avgörande mål.

Andy Robertson är nöjd över hur laget hanterade de tuffa förutsättningarna på Turf Moor.

– Det var en hemsk dag, det var riktigt tufft och Burnley gjorde det svårt för oss. Jag tycker att de gjorde en riktigt bra match men vi stod emot. Våra mittbackar vann många nickdueller, Fabinho likaså, jag och Trent täckte upp bakom och mittfältet vann bollar, sedan handlade det om att hitta det där lilla sista framåt. Som tur var fick vi in ett mål och vann med 1-0, vi hade kanske kunnat göra något mer mål men vi tar med oss tre poäng och går vidare, säger vänsterbacken till Liverpoolfc.com.

Målet kom i ett viktigt skede då det gjorde att The Reds kunde ta med sig en ledning in till pausvilan.

– Ja, det var behövligt. Vi behövde lugna ned det hela lite grann. Vi hade mer tid med bollen än vad vi kanske hade trott så några av oss stressade nog lite i tron om att vi skulle vara mer pressade än vad vi var. Målet kom i rätt tid precis innan paus. 

– De var inne i en bra period, men sedan dök målmaskinen Fabinho upp på rätt plats igen! I den andra halvleken kändes det ganska tryggt, de hade inte så många chanser. Vi hade ett gäng kontringar där vi hade kunnat fatta bättre beslut, men det är tre poäng allt handlar om. Jag är nöjd med den hållna nollan, vi jobbade hårt för att lyckas med det.

Fabinho är inne i ett målstim för tillfället. Mittfältarens mål var den femte fullträffen på hans sju senaste matcher. 

– Han har varit magnifikt bra, säger Robertson.

– Han är känd för att vara en duktig bollvinnare som startar anfall, men han verkar dyka upp på rätt plats i rätt tid just nu. Det var ett mål som anfallare brukar göra, han var där och kunde sätta bollen i nät. I början av säsongen visste vi alla att vi skulle behöva bidra. Några har gjort det mer än andra men jag tror Fab har gjort fem mål på sju matcher nu, det är en fin form och förhoppningsvis fortsätter det så.

Härnäst är det Champions League och en åttondelsfinal mot Inter som gäller.

– Ja, det är alltid en lång väntan från gruppspelet till åttondelen. Man blir taggad när lottningen genomförs och ser fram emot utmaningen som väntar. Det kommer att bli väldigt tufft. Inter gör det bra i Serie A, de slåss i toppen, säger Robertson om onsdagens motståndare.

– Det är en tuff bortamatch som väntar först och vi måste vara i bästa möjliga slag och göra vad vi har gjort under de senaste 6-8 veckorna. Om vi gör det tror jag vi kan få med oss ett bra resultat. Vi ser fram emot det, det är en ikonisk arena, en fantastisk arena, jag är säker på att publiken kommer vara fantastisk och att vi kommer att ha ett bra bortastöd med oss.

– Vi ser verkligen fram emot det.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer