​"Diaz visade varför han värvats"

Bild till nyheten ​"Diaz visade varför han värvats"
Engelsk media imponerades särskilt mycket av Luis Diaz och Diogo Jotas prestationer i The Reds 2-0-seger mot Leicester.
Karl Matchett, Independent:

"Rakt in i laget, rakt ut i strålkastarljuset. Han fick kliva in i allvaret direkt och visa varför Liverpool värvat honom. Det kanske fanns en del faktorer som gjorde att Luis Diaz fick göra sin första start så snabbt, Sadio Mané var inte tillgänglig efter att ha återvänt sent från de Afrikanska mästerskapen medan Mohamed Salah satt på bänken efter fyra raka matcher med förlängning, men det var fortfarande en uttagning som lär stärka colombianens självförtroende."

"Han visade sedan att det nog var ett ganska lätt beslut för Jürgen Klopp att fatta eftersom han spelade en stor roll i de rödas 2-0-seger mot Leicester. I en timme var Diaz matchens höjdpunkt."

David Maddock, Mirror:

"Nyförvärvet Luis Diaz stod för en lovande Premier League-debut och det kan mycket väl vara så att ännu en blivande superstjärna har visat upp sig på Anfield."

"Han hade otur som inte fick göra mål inför the Kop på grund av en storspelande Kasper Schmeichel."

"Den tidigare Portospelaren var involverad i det mesta som hände offensivt i den första halvleken och det ser mycket lovande ut för framtiden."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"När Mohamed Salah, mycket förståeligt, fick ta plats på bänken efter sin tid i de Afrikanska mästerskapen, riktades blickarna på Luis Diaz som gjorde sin Premier League-debut."

"Den nya nummer 23 var aktiv matchen igenom och hans första insatser har redan lett till en del viskningar med jämförelser med den senaste Luis som the Reds värvade i januari, nämligen Suarez."

"25-åringen kommer att ha gjort det riktigt bra om sådana jämförelser ska fortsätta över tid, men den colombianska stjärnan har verkligen bjudit på en lovande start som Liverpoolspelare."

"Den stående ovation han möttes av i slutet av matchen var helt klart välförtjänt."

James Nalton, This is Anfield:

"Jotas fantastiska förmåga som nummer 9 förtjänar att lyftas fram."

"Portugisen spelade centralt i perioder i Wolverhampton, men då hade han ofta anfallaren Raul Jimenez vid sin sida. I Liverpool har han visat att han kan spela som central anfallare och leverera på högsta nivå, det kanske till och med är hans allra bästa position."

"Det fanns många imponerande aspekter i den här segern och flera spelare skulle kunna lyftas fram, men i slutändan var det Jotas avslut som säkrade segern."

"Det är inte bara avsluten, det är även hans rörelsemönster, löpningar och positionering som gör att han ofta tar sig till avgörande lägen även om han inte varit särskilt involverad i resterande delen av spelet."

Samuel Meade, Mirror:

"Jotas betydelse för laget ser ut att växa för varje vecka som går. På 18 månader har han gått från en spelare värd £40M som sågs som en truppspelare till att vara en avgörande del av lagets anfall."

"Jota har nu gjort 17 mål denna säsong, hans bästa säsong hittills och då återstår det flera månader av säsongen."

"Roberto Firmino var tillbaka i startelvan vilket gjorde att portugisen fick ta ett kliv ut till höger, men det påverkade inte hans inflytande på matchen. Han flyttade sedan in centralt när Salah kom in och därifrån visade han prov på sin målgörarinstinkt när han nätade inför the Kop."

Ian Ladyman, Daily Mail:

"För Liverpool är det bara seger som gäller i varje Premier League-match nu. Så enkelt är det. Det verkar som en löjlig sak att säga men de moderna rivalerna Manchester City har sett till att göra Liverpools uppgift så svår. Det finns inte utrymme för misstag."

"Detta var ännu ett steg i rätt riktning mot en farlig, men ojämn, motståndare. Jürgen Klopps lag slog Leicester tack vare två mål av Diogo Jota, ett i varje halvlek. Leicesters bästa spelare var målvakten Kasper Schmeichel, vilket säger det mesta."

"Liverpool är nio poäng bakom Manchester City med en match mindre spelad och det är just därför denna seger var så viktig. Nu är Mohamed Salah och Sadio Mané tillbaka - Salah kom in från bänken och var briljant - och Liverpool har tagit sig igenom vad som kunde ha varit en tuff period, nu kan de se fram emot dessa pigga tillskott."

Henry Winter, Times:

"Liverpool ger inte upp jakten, hur tuff den än framstår som. De jagar efter Manchester City och visar inga tecken på att det skulle vara en omöjlig uppgift."

"Diogo Jota gjorde två mål på Anfield, Luis Diaz var lovande i sin första start och Fabinho kontrollerade mittfältet."

"Liverpool är nu nio poäng bakom City med en match mindre spelad och med en match på Etihad som väntar i april."

"Jakten fortsätter."

 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
Stöd våra sponsorer