​– En riktigt smart fotbollsspelare

Bild till nyheten ​– En riktigt smart fotbollsspelare
Jürgen Klopp var mycket nöjd med sitt lags insats i 2-0-segern mot Leicester. Han konstaterade bland annat att Luis Diaz redan ser ut att ha hittat hem i sin nya klubb.

Liverpool tog tre poäng mot Leicester tack vare två mål från Diogo Jota. Det var en glad Jürgen Klopp som höll presskonferens efter segern. Detta hade han att säga:

Om lagets insats:

– Jag är nöjd eftersom vi vann med 2-0, det är någonting jag aldrig kommer att ta för givet. Jag såg mycket bra fotboll under kvällen men det fanns också stunder där jag hade önskat att vi kontrollerat matchen bättre, vi gav Leicester lite för mycket bollinnehav. De skapade inte några farliga chanser, men det kostade oss energi som vi hade kunnat nyttja åt andra hållet.

– Men vi gjorde två fina mål och kunde ha gjort fler. Vi förtjänade att vinna. Jag är väldigt glad.

Om att Luis Diaz redan ser ut att ha hittat hem i Liverpool:

– Det är precis det han visat på träning och det var därför vi tänkte att vi kunde ge honom chansen. Vi har sett honom spela för Porto och tänkt att det är precis vad vi vill att han ska göra hos oss.

– Utöver det verkar han vara en riktigt smart fotbollsspelare som har sett mycket av Liverpool. Vi överöser inte nya spelare med information om hur vi vill att de ska agera, vi ser bara vad de kan egentligen. När vi såg honom på träning så såg han redan ut som en Liverpoolspelare. Det såg vi redan under de minuter han spelade mot Cardiff.

– Att situationen såg ut som den gjorde, med Sadio som kom hem igår och troligtvis fortfarande ligger och sover och Mo som spelat 120 minuter fyra gånger, gjorde att han kunde få chansen och han njöt uppenbarligen av matchen.

Om jakten på Man City:

– Jag är inte säker på att vi är i en situation där vi verkligen kan få dem att reagera. Men det är inte viktigt just nu. Om vi inte hade haft någon chans att komma ikapp, hade det inneburit att vi inte skulle försöka spela så bra fotboll som vi kan under resten av säsongen? Jag tänker inte så iallafall.

– Först och främst handlar det om att vi ska vinna våra matcher. Den här klubben är enormt stor och jag kan inte minnas en match där alla sagt: "Ah, det är okej att förlora den matchen." När vi sätter på oss den här här tröjan så måste vi försöka vinna. Det går inte alltid vägen men tack och lov har det gjort det väldigt många gånger.

– Det var en viktig seger för oss ikväll. Vi jagar inte bara Man City, vi har många lag bakom oss som vill närma sig oss.

Om Diogo Jota:

– Jag älskar 1-0-mål om jag ska vara ärlig. Jag älskar 2-0-mål och 3-0-mål också! Han är inne i en bra form när det gäller målskyttet vilket är väldigt viktigt för oss. När vi varit utan Mo och Sadio har det hjälpt oss extremt mycket. Vi visste att han var bra, vi visste inte exakt hur bra, eller var hans maxgräns ligger, men jag är säker på att han kan fortsätta att utvecklas.

– När man pratar med honom förstår man att han är en väldigt smart person så han kommer att fatta rätt beslut för att ta nästa steg.

Om Mo Salahs inhopp:

– Vilka kvaliteter han besitter. Den första situationen, kontringen, var otrolig. Försvararen halkade och han löpte iväg. Tyvärr är Kasper Schmeichel inte en dålig målvakt så han räddade och han (Salah) blev tacklad bakifrån. OK, vi vann med 2-0 men det var en rejäl tackling, men jag är inte helt säker på hur domaren skulle bedöma den situationen.

– Sedan sköt han i ribban och hade ytterligare en chans som jag glömt nu, men det är så det är med Mo. Han spelade 35 minuter vilket var planen, att byta in honom tidigt. Att kunna byta in Mo är en möjlighet att skapa en ny dimension i matchen.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer