Manés ord till Salah efter finalen

Bild till nyheten Manés ord till Salah efter finalen
Sadio Mané var snabbt framme för att trösta Mohamed Salah efter att Senegal besegrat Egypten i finalen av de Afrikanska mästerskapen.

Sadio Mané satte avgörandet i straffläggningen mellan Senegal och Egypten och ett vilt firande utbröt bland senegaleserna som tagit hem landets första titel i de Afrikanska mästerskapen.

Efter den initiala glädjeyran var Mané snabbt framme för att trösta klubbkompisen Mohamed Salah.

– Jag sa till honom att han fortfarande är en väldigt bra spelare och att det är en ära att spela i samma klubb som honom. Jag har enormt stor respekt för honom och han gav allt för sitt land, säger Mané enligt beIN Sports.

– Tyvärr, för honom, så vann de inte, men det betyder inte att allt är över för honom. Jag sa till honom att han fortfarande kan vinna mycket, inklusive de Afrikanska mästerskapen 2023. Egypten har ett ungt lag så de kanske kommer att vinna turneringen en dag.

Mané blev hjälte i straffläggningen, han berättar att lagkamraternas stöd efter straffmissen under ordinarie tid var avgörande.

– När jag missade den första straffen kändes det som ett hårt slag i ansiktet, men mina lagkamrater kom till mig och sa att vi både förlorar och vinner tillsammans och påminde om att jag hade gjort mycket för laget, de ville att jag skulle fortsätta kämpa.

– Det gjorde mig starkare och jag tror att det var anledningen till att jag gjorde mål på det andra försöket. Alla spelarna kom till mig och sa att de litade på mig, vilket gjorde mig ännu mer motiverad.

– Det här är en titel för hela laget. Alla förtjänar detta, avslutar anfallaren.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer