– Stolt över att vara här!

Bild till nyheten – Stolt över att vara här!
Luis Diaz har gjort sin första intervju efter övergången från Porto till Liverpool.

Luis Diaz landade på John Lennon Airport under fredagen och tog sig sedan till AXA Training Centre där han träffade Jürgen Klopp och sina lagkamrater för första gången.

I samband med detta gjorde han även sin första intervju som Liverpoolspelare.

– Först och främst vill jag tacka för välkomnandet. Jag är väldigt glad över att vara här i den här fantastiska klubben. Jag har inte varit här länge men jag har redan fått en bra bild av mina lagkamrater och klubben. Jag är stolt över att träffa dem och att jag kommer att få chansen att spela tillsammans med dem. Jag är så stolt och glad över att vara här, säger Diaz till Liverpoolfc.com.

– Det har varit galet i mitt hemland, helt galet. Det är en ganska historisk händelse som colombiansk spelare och alla supportrar där är väldigt glada. Även mina föräldrar och vänner. Alla är väldigt glada. Som sagt har det varit helt galet och jag vill tacka Gud som sett till att göra detta möjligt.

Diaz förklarar varför Liverpool är rätt val för honom.

– Det är en klubb jag följt väldigt länge nu, jag har alltid sett dem spela. Det är ingen hemlighet att Premier League är en av de bästa ligorna i världen och jag har följt den sedan jag var liten. Jag tror att det mesta har blivit sagt.

– Det är en fantastisk klubb som vunnit många titlar så Liverpool har alltid varit min klubb.

Han hoppas kunna bidra till sitt nya lag från första stund.

– Jag är redo från start. Jag är inställd på att bidra från första dagen. Jag har tränat lite idag på planen och i gymmet. Så jag är inställd på att bidra direkt, jag är tillgänglig för spel och om managern behöver mig. 

– Jag ser fram emot att ha en manager med denna status. Jag märkte redan när vi mötte Liverpool med Porto att han var en bra person, både inom fotbollen och hur han hanterar det personliga. 

– Till en början kommer det vara en anpassningsperiod där jag kan växa tillsammans med mina lagkamrater och managern, han kommer att hjälpa mig mycket. Jag hoppas att han kan bidra mycket till min karriär. 

Diaz har följt Liverpool under säsongen.

– Jag har nog sett åtminstone fem matcher denna säsong. Jag har sett alla matcher i Champions League men jag var mer fokuserad på Porto när jag var där. Jag har försökt att följa deras största matcher och i Premier League finns många sådana matcher.

Anfallaren kommer kunna spela Champions League med sitt nya lag under våren. Han ser fram emot kvällarna på Anfield.

– Jag kommer vara väldigt glad när den möjligheten kommer, att få vara på planen och spela i Champions League. Jag kommer vara stolt, att få spela på ett fullsatt Anfield. Man kan verkligen känna av stämningen på arenan. 

Han förklarar varför han valde tröja nummer 23.

– Det största anledningen till att jag valde numret var att jag brukade spela med det numret i början av min karriär. Det var där jag tog mina första steg i min karriär. Jag växte och det gick bra för mig med det numret. Det var därför jag fick tanken på att välja det numret igen. 

– Att många stora spelare har haft numret tidigare, nu är det upp till mig att göra det bra för att hjälpa laget och managern. 


3 kommentarer

 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
Stöd våra sponsorer