Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Salah mot Mané i final!

Bild till nyheten

Mohamed Salahs Egypten tog sig vidare till final i de Afrikanska mästerskapen genom att besegra Kamerun på straffar. I finalen väntar Sadio Manés Senegal.

Det var Egypten och Kamerun som gjorde upp om den sista finalplatsen i de Afrikanska mästerskapen. De båda lagen bjöd på en match som lämnade mycket att önska rent kvalitetsmässigt.

En mållös första halvlek följdes upp av en mållös andra halvlek - Mohamed Salah fick en gyllene chans att spräcka nollan när han snappade upp en svag hemåtpassning, men en utrusande Onana i Kameruns mål lyckades avvärja faran -  vilket innebar förlängning. 

Även förlängningen slutade mållöst så det hela krävde en straffläggning för att avgöras. Väl där var Egypten det klart starkare laget. Kameruns Vincent Aboubakar satte den första straffen men de tre efterföljande skyttarna med grön tröja missade, när Egyptens skyttar var stensäkra innebar det att finalplatsen gick till Salah och Co.

Det blir en högintressant final där Liverpools storstjärnor Sadio Mané och Salah ställs mot varandra. Matchen spelas på söndag klockan 20:00 och sänds på Viaplay.

Bannerbild