– Diaz är en fantastisk spelare

Bild till nyheten – Diaz är en fantastisk spelare
Kostas Tsimikas ser fram emot att få börja spela ihop med nyförvärvet Luis Diaz.

Luis Diaz väntas ansluta till Liverpooltruppen inom de närmsta dagarna när pappersarbetet gällande arbetstillstånd är färdigställt. Diaz är en spelare som The Reds fick se på nära håll under hösten när de mötte Porto i Champions Leagues gruppspel. I 2-0-segern på Anfield var Kostas Tsimikas i spel och han imponerades av colombianens färdigheter.

– Alla ser fram emot att välkomna honom till the Reds, säger Tsimikas till Liverpoolfc.com.

– När vi mötte Porto tycker jag att han var deras bästa spelare. Jag ser fram emot att träffa honom, prata med honom och hjälpa honom med allt han behöver. Jag är säker på att han kommer att bidra med mycket till oss.

– Jag mötte inte honom på min kant men jag gillar verkligen hans kvaliteter. Han går verkligen för det i situationer en mot en, han tänker inte efter för mycket. Jag gillar verkligen honom som spelare.

– Jag gillar när en spelare inte tänker för mycket, när de går rakt mot mål för att försöka näta och hjälpa laget. Förhoppningsvis kan vi se det här också. Han är en fantastisk spelare.

Den röda truppen har också stärkts av det faktum att Harvey Elliott återvänt till lagträning efter den otäcka fotskadan han ådrog sig i början av säsongen. 

– Jag är väldigt glad för hans skull, vi står varandra väldigt nära, säger Tsimikas.

– När han blev skadad var vi ledsna för hans skull, men nu är han äntligen redo igen. Man märkte direkt att han är redo till 100 procent. För oss som lag är det väldigt, väldigt viktigt att ha honom tillbaka, både för hur han är som spelare och person. 

– VI är glada och jag är säker på att han kommer att bidra med mycket framöver.

Spelarna har inlett förberedelserna inför söndagens match mot Cardiff efter en veckas ledighet. Tsimikas passade på att ägna sig åt en av sina hobbys under ledigheten, nämligen fiske.

– Det var en rolig upplevelse. Jag fick tyvärr ingen fisk, men jag försökte! Jag gillar att fiska, det är ett bra sätt att rensa huvudet när man hör vattnet som forsar. Jag njöt verkligen av den här veckan, säger han.

– Jag har laddat batterierna till max och är redo att göra allt. Det var viktigt för mig. Jag har inte haft någon ledighet vid andra tillfällen på grund av landslagsspel. För mig och min familj var det här viktigt. Jag har varit ute mycket med min hund och laddat batterierna.

Vänsterbacken hoppas att laget, precis som i Ligacupen, kan nå final i FA-cupen. Nästa hinder på vägen mot finalen är just Cardiff.

– Varje match är viktig för oss. Vi nådde final i Ligacupen så varför inte satsa på att göra detsamma i FA-cupen?

– Vi kommer att vara 100 procent fokuserade och taggade. Vi kommer att gå för det. Vi kommer försöka att spela vårt spel, som alltid, vi är fullt fokuserade på att vinna, avslutar Tsimikas.

 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
Stöd våra sponsorer