Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Ersätter Phillips i CL-truppen

Bild till nyheten

Luis Diaz övertar Nat Phillips plats i Champions League när slutspelstrupperna registreras till UEFA vid midnatt.

Samtliga 16 klubbar som återstår i "den finaste av turneringar" måste presentera sina trupper vid midnatt och Liverpool löser saken galant genom att ersätta Nat Phillips, som lånats ut till Bournemouth resten av säsongen, med nye vänsteryttern Luis Diaz från Porto.

I morgon, torsdag, förväntas UEFA bekräfta vilka spelare som registrerats in för spel i åttondelsfinalerna och framåt.

Enligt regelverket måste man ha minst åtta "hemavlade" spelare i 25-mannatruppen, vilket fick till följd att Liverpooltruppen under höstens gruppspel bara innehöll 24. 

Harvey Elliott räknades då inte som "homegrown" eftersom han inte varit i samma engelska klubb i två kalenderår sedan han fyllde 16.

Vid årsskiftet 2019 slopade UEFA även regeln att en spelare inte ska kunna representera två olika klubbar i de europeiska cuperna under en och samma säsong. 

Så regelverken vållar inga som helst bekymmer för Luis Diaz, som kan gå rätt in i truppen och spela varje match för "The Reds" resten av säsongen med start i söndagens FA-cupmatch mot Cardiff om bara arbetstillståndet fixas i tid.

Diaz kan även spela i Ligacupfinalen mot Chelsea den 27 februari.

Liverpool tar sig an Inter i åttondelsfinalen av Champions League med bortamöte i Milano onsdag den 16 februari kl 21 och retur på Anfield tisdag den 8 mars kl 21.

Bannerbild