– Blir klar under dagen

Bild till nyheten – Blir klar under dagen
Enligt den colombianska journalisten Pipe Sierra, som var först med att kommunicera att Liverpool nått en muntlig överenskommelse med Luis Diaz, kan affären komma att bli klar redan under dagen. Diaz är på landslagsuppdrag med Colombia och ska i så fall genomföra sin läkarundersökning i Sydamerika.

Det har varit snabba puckar i händelseutvecklingen kring Luis Diaz de senaste timmarna. Så sent som igår ska Tottenham har haft uppfattningen att de var i pole position för spelaren men när Liverpool kom in med ett bud ska spelaren ha varit tydlig med att det är på Merseyside han vill fortsätta sin utveckling.

Luis Diaz är just nu på landslagssamling med Colombia och har match ikväll 22.00 (svensk tid) mot Peru. En match ni för övrigt kan se på Viasat/Viaplay om ni vill spana in vad som ser ut att bli Liverpools fjärde dyraste värvning genom tiderna. Bara Alisson Becker, Virgil van Dijk och Naby Keita har kostat mer. 

Enligt Pipe Sierra är det bara teknikaliteter som kvarstår innan affären blir officiell och han förväntar sig att affären kommuniceras från samtliga parter under dagen. Troligen genomförs i så fall den medicinska undersökning imorgon i Sydamerika. 

Enligt Neil Jones i Goal och Sky Sports sitter klubbens läkarteam redan på ett flyg till Sydamerika.

Får spela CL om han kommer

Liverpool mötte Luis Diaz två gånger i Champions League-gruppspelet, där man ställdes mot Porto, men skulle Diaz ansluta får han ändå representera The Reds under slutspelet. Dessa regler ändrades för ett antal år sedan. 

Liverpool har dock redan en hög andel icke-engelska spelare i truppen och troligtvis skulle en värvning av Diaz öppna upp för att en spelare som Takumi Minamino tillåts gå på lån – något Carl Markham rapporterade att det fanns intresse för igår. Med både Monaco och Leeds intresserade av japanen.


22 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer