Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Kan bli första colombian i Liverpool

Bild till nyheten

Skulle Liverpool säkra affären av 25-årige Luis Diaz blir det första gången en colombian representerar The Reds. Colombia skulle därmed bli den 54:e nationen att fostra en spelare som representerar Liverpool Football Club.

53 nationer har redan funnits representerade i Liverpools röda tröja genom åren och om de medicinska undersökningarna och teknikaliteterna vill sig väl ser Colombia nu ut att bli nation 54. 

Luis Diaz uppges av ett flertal källor vara väldigt nära att signera ett kontrakt med Liverpool och priset uppges landa på mellan €45 miljoner och €65 miljoner beroende på hur många klausuler och bonusar som tickar in. 

Aldrig tidigare har en spelare för Colombia representerat Liverpool och Luis Diaz skulle därmed bli den första. Liverpool har på senare år dock haft stor framgång med spelare från Sydamerika med exempelvis Luis Suarez från Uruguay och den brasilianska trion Alisson, Fabinho och Roberto Firmino. 

England är, föga förvånande, nationen som fostrat flest Liverpoolspelare med hela 699 stycken. Skottland är tvåa med 164 spelare.

18 andra länder har endast haft en representant i den röda tröjan och där märks bland annat länder som exempelvis Zaire, Island, Etiopien och Estland. 

Bannerbild