Fick två röda kort – utan att bli utvisad!

Bild till nyheten Fick två röda kort – utan att bli utvisad!
Matchen mellan Brasilien och Ecuador blev en händelserik sådan, inte minst för Alisson.

Alisson startade när Brasilien tog sig an Ecuador på bortaplan. Fabinho var inte med i matchtruppen på grund av avstängning.

Efter 15 minuters spel blev Ecuadors målvakt Alexander Dominguez utvisad och strax därefter drog brassen Emerson Royal på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen.

Fem minuter senare såg även Alisson ut att tvingas utgå. I samband med en rensning hade han foten högt upp i luften och träffade anfallaren Enner Valencia vilket resulterade i att domaren tog fram det röda kortet. Situationen VAR-granskades länge och tillslut fick Alisson beskedet att det röda kortet istället bara blev ett gult.

Han skulle dock få syna det röda kortet igen. På övertid i den andra halvleken, vid ställningen 1-1, boxade Alisson bort en boll ur straffområdet men i samma rörelse träffade han återigen Valencia. Domaren blåste straff och delade ut ett andra gult kort till målvakten.

Men även den gången räddades Alisson av VAR. Efter en granskning av situationen blev det varken straffspark eller något utdelat kort. Därmed kunde han slutföra matchen som slutade oavgjort. Resultatet var av mindre betydelse för Brasilien som sedan tidigare är klara för VM i Qatar.