Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Ett ovanligt fyrfrontskrig väntar

Bild till nyheten

Liverpool är kvar i FA Cupen, har häng på Manchester City i ligan, ska möta Inter i Champions League-åttondel och är i final av Carabao Cup. Man får faktiskt gå tillbaka 39 år, till 1983, för att hitta senast som Liverpool var kvar i alla de största titelstriderna så här långt in på en säsong.

Den noggranne höjer säkert på ögonbrynen och tänker att den trippelvinnande säsongen 2000/2001 väl ändå också innebar ett fyrfrontskrig långt in på säsongen som slutade med tre cupvinster och en tredjeplats i ligaspelet. 

Och visst, så var det. Men då var det trots allt UEFA Cupen och inte Champions League som gällde för The Reds och efter 7 förluster på de 20 första ligamatcherna sågs knappast Liverpool som de största utmanarna till någon titel där. 

Ska man därmed hitta den senaste säsongen där Liverpool var kvar i båda de inhemska cuperna, slogs om ligatiteln och var kvar i den finaste av de europeiska turneringarna när januari blir februari får man alltså gå tillbaka till säsongen 82/83. 

Säsongen därpå var man så när på att duka upp samma möjligheter, men då blev det respass i FA Cupen den sista helgen i januari. 

1982/83 slutade till sist med vinst av Ligacupen och ligan medan det blev uttåg i kvartsfinal av Europacupen samt i den femte rundan av FA Cupen. 

Noterbart är att Liverpool kunde kosta på sig att förlora fem av de sex sista ligamatcherna den säsongen och bara plocka på sig två poäng under de sista sju matcherna. Något ett lag som vill utmana om en titel idag bara kan drömma om.

För Jürgen Klopp blir det andra gången som han ska leda Liverpool i en Ligacupfinal om en dryg månad (förlust på straffar mot Manchester City 2016) och han vet redan hur det känns att vinna både Premier League och Champions League. Äventyret i Europa 2019 kryddades dessutom med en Super Cup-pokal och en triumf i Klubblags-VM. 

Någon av de inhemska titlarna har Klopp och hans teams dock inte vunnit under tiden i Liverpool. 

Kanske är det äntligen dags i år?

Vad tycker du hade varit en godkänd säsong för Liverpool? Och hur många titlar tror du till slut att vi vinner? Logga in och kommentera!

Bannerbild