– Han får det att så enkelt ut

Bild till nyheten – Han får det att så enkelt ut
Jordan Henderson stämmer in i Alissons hyllningskör efter målvaktens ypperliga insats på Selhurst Park.

Alisson klev fram som matchvinnare mot Crystal Palace genom att göra flertalet fantastiska räddningar när Londonlaget pressade Liverpool rejält.

– Han var fantastisk, men det är han alltid, konstaterar lagkapten Jordan Henderson i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Man tar honom lite för givet ibland. De räddningar han gör, han får det att så enkelt ut, men han hade några stunder i den andra halvleken där han höll tätt och höll oss kvar i matchen.

– En fantastisk insats från hans sida och det var det som gjorde att vi kunde säkra tre poäng.

Henderson är nöjd med att laget kunde ta hem segern trots att de gick ned häpnadsväckande mycket i nivå efter sitt 2-0-mål.

– Jag är väldigt nöjd med segern. Vi kontrollerade matchen under de första 35 minuterna, vi spelade riktigt bra och gjorde två fina mål, men sedan släppte vi lite på gasen under de sista tio minuterna av den första halvleken, vilket vi var besvikna över i halvtid.

– Sedan var det tufft i andra halvlek, särskilt när de gjorde sitt mål och fick igång publiken. Men jag tycker att grabbarna stod emot bra, vi fick straffen i slutet och kunde säkra segern.

– Mo är nog inte så glad över att han inte var här för att slå den! Men ja, Fab har tagit ett par straffar och gjort lite mål på slutet så det var roligt för honom att återigen få skriva in sig i målprotokollet.

I och med att Manchester City tappade poäng mot Southampton i lördags har Liverpool nu nio poäng upp till förstaplatsen med en match mindre spelad.

– Vi vill fortsätta framåt, det är fortfarande mycket kvar att spela om. Vi vet att City har en stor ledning och att de är ett fantastiskt lag, det vi kan göra är att fokusera på oss själva och det vi kan påverka.

– Vi vill fortsätta att vinna matcher för att se hur långt det räcker i slutet av säsongen.

Nu väntar ett två veckor långt vinteruppehåll.

– Vi har haft en bra vecka med tre segrar och tre bra insatser så det hade varit härligt att fortsätta nu när vi är inne i rytmen. Men det är en möjlighet att återhämta sig och ladda batterierna efter några hektiska månader för att sedan komma tillbaka och förhoppningsvis vara i gott slag för att avsluta säsongen så starkt som möjligt, avslutar Henderson.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer