​"Titelracet lever tack vare Alisson"

Bild till nyheten ​"Titelracet lever tack vare Alisson"
Engelsk media hyllar Alisson och konstaterar att Liverpools hopp om en ligatitel lever efter 3-1-segern mot Crystal Palace. 
Neil Jones, Goal:

"Premier League har fortfarande ett titelrace och det är Alisson Becker vi ska tacka för det."

"Liverpool menar att deras målvakt är världens bästa och vi fick se exakt varför på Selhurst Park under söndagen."

"The Reds kanske inte är uppe på samma nivå som för några säsonger sedan, men de är fortfarande med i jakten, de hänger fortfarande i. Med deras nummer 1 i den här formen kommer det att krävas något alldeles extra för att slå dem."

Thisisanfield:

"Låt oss vara tydliga: den enda anledningen till att Liverpool ledde istället för att ligga under efter en halvtimmes spel var tack vare mannen som bar handskar."

"Hans räddning på Matetas friläge i första halvlek höll högsta klass. Bättre än världsklass. Att offsideflaggan höjdes efteråt förändrar inte det, bara att om Adrián hade stått i mål istället hade det stått 1-0 efter en VAR-granskning."

"En annan räddning på ett försök från Edouard var superb, sedan försökte Mateta ta sig runt honom och avsluta. Båda stoppades, precis som klackskottet som krävde blixtsnabba reflexer i målet."

"Efter en halvtimmes spel skrek Palace-fansen lika mycket på sina egna spelare som på domaren då upplevd orättvisa och slarvigt passningsspel från backlinjen gjorde att de blev allt annat än en tolfte spelare."

"Så varför släppte The Reds helt på gasen efter det?!"

"Det var dålig koncentration, vilja och genomförande från 2-0-målet till dryga timmens spel, Palace skapade ungefär fem chanser under den perioden."

"Så fort de gjorde ett mål blev det en helt annan match. Vi brukade kunna stänga dessa matcher på ett stensäkert vis. Det måste bli verklighet igen, pronto."

Dylan Terry, Independent:

"Det finns väldigt få hål i deras lag. Men efter att City haft en segersvit på 12 matcher kan varje tecken på svaghet avgörande i Liverpools jakt på de regerande mästarna."

"Och det var tydligt för alla att se att Joel Matips kaotiska insats inte nådde den standard man förväntar sig i Liverpool."

"Han tappade bollen i farliga lägen, såg skakig ut med bollen och tvingades ofta förlita sig på att Van Dijk skulle rädda honom från trubbel. Han lämnade nederländaren ensam vid Palaces mål efter att ha klivit upp för högt vilket tillät bägge anfallarna att löpa in bakom."

"Det vore en chock om inte Ibrahima Konate tar platsen bredvid Van Dijk efter vinteruppehållet."

Mark Jones, Mirror:

"Det blev tillslut en bra vecka för Liverpool."

"Två raka segrar i Premier League och en plats i en cupfinal är starka papper. Att Manchester City tappade poäng mot Southampton var pricken över i:et."

"Det är fortfarande osannolikt att The Reds ska lyckas komma ikapp ligaledarna, men de har satt sig i en position där de faktiskt kan hota om chansen dyker upp."

"De tar vinterledighet nio poäng bakom, med en match mindre spelad och med City kvar att möta."

"Underligare saker har hänt."

Jonathan Liew, The Guardian:

"Ett tag kändes det som att Liverpool skulle låta ännu en Premier League-titel glida dem ur händerna på Selhurst Park."

"Jürgen Klopps slitna lag såg ut att gå på de sista dropparna i tanken. Nio av spelarna hade en stenhård Ligacupsemifinal mot Arsenal i benen från i torsdags."

"Två nätters sömn, några ispaket, lite lättare träning och sedan tillbaka på bussen. Crystal Palace låg under med 2-1 men var det bättre laget. Chanserna radades upp."

"Men Liverpool stod emot. De gjorde till och med ett tredje mål på en mycket oförtjänt straff, Fabinho kunde ge sitt lag lite andrum. Nu kan de vila upp sig lite, ladda batterierna och välkomna Mo Salah och Sadio Mané tillbaka från landslagsuppdrag. Det är hela 18 dagar till deras nästa ligamatch. Detta var deras sista kraftansträngning och resultatet innebär att vi fortfarande, om än knappt, har ett titelrace."

Jeremy Wilson, Telegraph:

"Det kanske är för tidigt att prata om att titelracet i Premier League vaknat till liv på allvar, men efter Manchester Citys sällsynta poängtapp i lördags har en välkänd utmanare åtminstone börjat närma sig på ett lite halvfarligt avstånd bakom dem."

"Citys segersvit på 12 matcher har lett till att i princip alla hot som skulle kunna förhindra en fjärde titel på fem säsonger försvunnit, men med denna 3-1-seger har Jürgen Klopps Liverpool minskat avståndet till nio poäng, då har de en match mindre spelad och ska fortfarande resa till Ethiad Stadium, det finns fortfarande en strimma hopp."

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer