Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Rhys Williams kallas hem

Bild till nyheten

Swansea City bekräftar att Liverpool har avbrutit Rhys Williams lån och återkallat mittbacken till Merseyside. Något som skulle kunna öppna upp för att en annan mittback är på väg att lämna Liverpool.

20-årige Rhys Williams fick tillsammans med Nat Phillips bilda mittförsvar i Liverpool under säsongsavslutningen i fjol. När spelare kom tillbaka från skador och Ibrahima Konaté hämtades in blev dock chansen till speltid minimal. 

Istället har Williams spenderat höstsäsongen hos Swansea i The Championship men inte heller där har det blivit särskilt mycket speltid. 

Totalt har Williams bara fått spela fem matcher och Liverpool väljer därmed att avsluta lånet och kalla hem Williams till Merseyside. 

Rykten har både gjort gällande att Nat Phillips, som nyss kommit tillbaka från skada, kan bli aktuell att säljas under januarifönsret och det har även spekulerats i att Joe Gomez eventuellt kan gå ut på lån för att få speltid efter att fått både Konaté och Matip före sig i rangordningen så här långt. 

För att någon mittback ska ges utrymme att lämna tros Klopp vilja ha ett extra alternativ på plats och det var därför väntat att Rhys Williams skulle återkallas. 

Bannerbild