Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

torsdag 20 jan 20:45

– Jag är väldigt nöjd med Ox

Bild till nyheten

Jürgen Klopp tror att Alex Oxlade-Chamberlain kommer att visa sitt värde för klubben under de kommande veckorna.

Liverpool stod för en blek insats mot Arsenal och fick endast med sig ett 0-0-resultat trots att Granit Xhaka blev utvisad efter 24 minuters spel. 

Mittfältstrion James Milner, Fabinho och Jordan Henderson hade problem att höja tempot tillräckligt för att The Reds skulle skapa några chanser av värde innan paus vilket fick många att tro att lite mer kreativa spelare som Curtis Jones och Alex Oxlade-Chamberlain skulle kunna komma in omedelbart efter pausvilan.

Jones kom in först efter en timmes spel och Oxlade-Chamberlain fick vänta ända till det återstod en kvart av matchen innan han fick hoppa in. 

På den andra delen av Jürgen Klopps presskonferens inför söndagens match mot Brentford fick han en fråga om vilken roll Oxlade-Chamberlain kan komma att spela framöver.

– Jag är väldigt nöjd med Ox men har vet att han var besviken (efter Arsenalmatchen). Jag förstår det till 100 procent, jag hade också varit det, svarade Klopp.

– Saken är den att med vår situation behövde vi fundera över vilka som kunde starta och hur vi kunde göra förändringar. Sedan utvecklade sig matchen på ett annat sätt än vi hade förväntat oss. Ox kunde ha startat, han är i bra form.

– För mig handlade det om att vi skulle starta som vi gjorde för att sedan ha Curtis och Oxlade som två offensiva alternativ. Så var det. Jag är helt klart nöjd med Ox, han är inne i en bra period och vi kommer att få se det under de kommande veckorna.

Oxlade-Chamberlain har gjort 24 framträdanden denna säsong och går en viktig vår till mötes med tanke på att han i sommar endast har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben.

Källa: Thisisanfield.com.

Bannerbild